Martin Sýkora Správy

Podľa radnice sa situácia v Matejovciach nikdy až takto nevyhrotila

Dlhodobo neriešený problém - situácia v popradskej mestskej časti Matejovce sa doposiaľ nikdy nevyhrotila do takej miery, aby došlo k streľbe po deťoch.

Ilustračný obrázok k článku Podľa radnice sa situácia v Matejovciach nikdy až takto nevyhrotila
Zdroj: Klub Matejovčanov

Popradská mestská časť Matejovce sa dlhodobo trápi s problémom, ktorý vedenie mesta nerieši už niekoľko rokov. Spolunažívanie dvoch komunít malo vždy svoje trhliny.

„K narušeniu verejného poriadku dochádza v tejto mestskej časti najčastejšie pri príležitosti rôznych osláv, uplynulý víkend to bolo prvé sväté prijímanie. Tie sú spojené s požívaním alkoholických nápojov,“ povedal hovorca popradskej radnice Marián Galajda.

V Matejovciach žije početná skupina rómskych obyvateľov a na ich problémové správanie miestni ľudia viackrát upozorňovali, napr. aj na mestskom zastupiteľstve. Ich hlas však ostal nevyslyšaný. Radnica nedávno pristúpila k viacerým krokom, ktoré by mali zamedziť narušovaniu poriadku v Matejovciach. „Je tam napríklad zriadené pracovisko mestskej polície, pôsobí tam aj miestna občianska poriadková služba a v prípade potreby zasahuje aj štátna polícia,“ doplnil Galajda. Medializovaný prípad streľby v Matejovciach už rieši polícia, ktorá podľa prešovského krajského hovorcu Daniela Džobanika zatiaľ nikoho neobvinila.

„Momentálne robíme všetky potrebné úkony na objasnenie skutku,“ uviedol Džobanik.

Doteraz neznámy páchateľ mal cez víkend postreliť v Matejovciach dve rómske deti. Ako uviedla v reportáži RTVS, ktorá mala k dispozícii i lekársku správu, obe deti mali lekári aj operovať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM