Martin Sýkora Samospráva

Podtatranci budú žiť športom: Zažijeme Poprad v pohybe

Mnoho športových podujatí a pohybových aktivít pre všetky vekové kategórie. To prináša Poprad v pohybe počas celého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranci budú žiť športom: Zažijeme Poprad v pohybe
Zdroj: Dnes24.sk

Školskými majstrovstvami SR v gymnastickom štvorboji na Základnej škole Dostojevského v Poprade sa dnes začalo športové podujatie s názvom Poprad v pohybe. Séria športových podujatí vyvrcholí 31. mája finálovým zápasom futbalového turnaja starších žiakov na trávniku štadióna v mestskej časti Veľká.

Športové podujatia pripravilo mesto ako formu pozdravu olympijskému Riu. „Poprad bude žiť športom. Na športoviskách mesta a v areáloch škôl sa uskutoční množstvo športových podujatí pre deti, mládež i dospelých. Týmito podujatiami chce Poprad nielen pozdraviť blížiace sa Letné olympijské hry 2016 v brazílskom Riu, ale zároveň aj dokázať konkrétnu podporu olympijských myšlienok," uviedol Jozef Pavlík z oddelenia školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade.

Od stredy 18. mája do piatku 20. mája sa v Športovom areáli Základnej školy Jarná uskutoční okresné kolo v atletike žiakov základných a stredných škôl. „V sobotu 21. mája sa bude v meste konať podujatie Feel Fajn Poprad 2016 ako súčasť celosvetového Food Revolution Day. Pripravený je rodinný päťboj, fitnes, detská olympiáda, ale aj večerný beh, ktorý odštartuje o 21.00 h od obchodného centra na námestí,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

V utorok 24. mája sa začne športová olympiáda detí a mládeže žijúcich v meste. Bude sa súťažiť v tenise, mixvolejbale, trojboji, minibasketbale, atletike a malom futbale. „V bazéne miestneho akvaparku sa budú v piatok 27. mája konať plavecké preteky o Cenu Popradu,“ dodal Galajda.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM