Martin Sýkora Správy

Podtatranci privítali Izraelcov: Nová linka prešla vodnou bránou

Letné obdobie vždy prináša zvýšený pohyb na popradskom letisku. K tradičným letným destináciám pribudla nová linka, ktorá spojila Poprad s izraelským Tel Avivom.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranci privítali Izraelcov: Nová linka prešla vodnou bránou
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Na pristátie prvého lietadla s izraelskými návštevníkmi sa Letisko Poprad – Tatry intenzívne pripravovalo. Lietadlo s posádkou i pasažiermi si mohli vychutnať prejazd vodnou bránou a záujem médií. „Projekt sa riešil dva roky. Je to spoločná práca regionálnych i izraelských partnerov, letiska a dopravcu,“ uviedol Ivan Hečko, riaditeľ obchodno-ekonomického úseku Letiska Poprad – Tatry.

Taliansky dopravca má zmluvu s izraelským operátorom, ktorý tieto lety organizuje. „Bola som tu pred niekoľkými rokmi. Veľmi som si to tu užila a teraz som prišla z Izraela ako sprievodca,“ povedala po vystúpení z Boeingu izraelská návštevníčka. Nadšenie a úsmev neskrýval ani pilot lietadla, ktorý pod Tatrami pristával prvý krát. „Je to letisko, ktoré leží medzi údolím a limitujúcimi vysokými prekážkami. Ale ak je počasie dobré, je to pekný pohľad,“ poznamenal taliansky pilot lietadla.

Linka Tel Aviv – Poprad bude lietať každých sedem dní, každý utorok. Prioritou je import izraelskej klientely do Vysokých a Nízkych Tatier. „Pokiaľ by nedošlo k 100 %-nému naplneniu lietadla, cestovná kancelária môže predať letenky aj cestujúcim, ktorí chcú letieť zo Slovenska do Izraela,“ vysvetlil Hečko. Z novej klientely majú radosť aj prevádzkovatelia ubytovacích zariadení. „Očakávame, že izraelskí návštevníci budú nadšení našou prírodou, kultúrou a možnosťami, ktoré náš región ponúka. Ubytovaní budú v 27-ich troj- a štvor-hviezdičkových hoteloch. Pevne veríme, že hostí letná sezóna osloví a naša spolupráca sa rozvinie do pobytov aj v iných ročných obdobiach,“ konštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.

Snahu pracovať na celoročnej prevádzke linky Poprad – Tel Aviv majú aj na popradskom letisku. „Chceme, aby sa aj z tejto letnej linky stala celoročná,“ poznamenal Hečko. K dnešnému dňu operuje podtatranské letisko jednou pravidelnou linkou a to štyrikrát do týždňa, ktorá spája Londýn s Popradom. Okrem tejto celoročnej linky počas dovolenkovej sezóny budú operovať lety, ktoré spoja Poprad s bulharským Burgasom, Albánskou Tiranou, gréckym Araksosom a izraelským Tel Avivom.

Letisko Poprad linka Izrael
1
Galéria
Letisko Poprad - Tatry rozbehlo letnú charterovú linku do Tel Avivu
78
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM