ELA Rôzne Správy

Podtatrancom radia NEVYCHÁDZAŤ a preparkovať autá: Dorazia veľmi silné búrky s rizikom TORNÁD

Do našej oblasti sa rúti veľmi zlé počasie. Poveternostné podmienky v nasledujúcich hodinách budú priať tvorbe silných supercelárnych búrok, ktoré môžu byť aj veľmi nebezpečné.

Ilustračný obrázok k článku Podtatrancom radia NEVYCHÁDZAŤ a preparkovať autá: Dorazia veľmi silné búrky s rizikom TORNÁD
Zdroj: TASR/František Iván

Najsilnejšie búrky sa v nočných hodinách budú podľa ESTOFEX sústreďovať pri našich severných hraniciach, kde bude situácia v rámci Slovenska najnebezpečnejšia.

V lokalite Vysokých Tatier vydala služba výstrahu 2. stupňa pred silnými búrkami a nebezpečnými sprievodnými javmi, informuje iMeteo.sk.

„Tie môžu priniesť najmä veľmi silný vietor, krupobitie a nie je vylúčený ani vznik tornád. Podtatrancom sa preto odporúča byť v noci doma a obmedziť svoj pohyb počas večera a noci v exteriéri, prípadne neparkovať svoje autá po stromami,“ dodáva portál.

Pôda je v tejto oblasti dostatočne nasýtená po intenzívnych zrážkach, preto silný vietor bude ľahšie vyvracať stromy a situácia môže byť naozaj veľmi vážna. Ľahko môže dôjsť aj k výpadkom elektriny.

Ďalšie silné búrky s výstrahou 2. stupňa podľa ESTOFEXU sa očakávajú v Rakúsku neďaleko našich hraníc. Búrky, ktoré postúpia nad naše územie, môžu vytvoriť veľký zhluk búrok priamo nad Slovenskom.

Búrky sa počas noci očakávajú na celom našom území a budú pretrvávať až do ranných hodín. Čaká nás teda poriadne búrlivá noc a mnohí Slováci sa zobudia aj do búrlivého rána, takže sa na to pripravte!

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM