Martin Sýkora Krimi

Podtatranská dráma vo vlaku: Muž na vlakvedúceho vytiahol nôž!

Že bezpečné cestovanie na slovenský spôsob. Popradský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin vydierania 68-ročného muža z Kláštora pod Znievom.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranská dráma vo vlaku: Muž na vlakvedúceho vytiahol nôž!
Zdroj: pixabay

Obvinený muž cestoval v nedeľu (18.06.2017) podvečer osobným vlakom z Popradu do Žiliny. Medzi stanicami Lučivná a Štrba, okr. Poprad, mu vlakvedúci z dôvodu opitosti a vulgárneho správania zadržal preukaz zákazníka ŽSR a oznámil mu, že bude vylúčený z prepravy v stanici Štrba.

„Obvinený v tom pristúpil od chrbta k vlakvedúcemu a povedal mu, aby mu dal späť preukaz, lebo ho pichne. Na tieto slova sa vlakvedúci otočil k obvinenému, ktorý držal v ruke nôž s čepeľou dlhou 8 cm vo vzdialenosti cca 5 – 10 cm od jeho hrudníka. Z obavy o svoj život mu preukaz vrátil, pričom obvinený odišiel späť do kupé, v ktorom sedel,“ opísal incident prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Vlakvedúci následne kontaktoval svojho kolegu na železničnej stanici v Lučivnej, ktorý incident nahlásil na linku 158. Policajti muža zadržali na stanici v Štrbe a predviedli ho na policajné oddelenie. Po vznesení obvinenia bol muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval aj podnet na jeho vzatie do väzby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM