Peter Handzuš Rôzne

Podtatranské dialógy aj s minikoncertom

V nedeľu sa bude pod Tatrami diskutovať o Gorile, organizátor Zbyňo Džadoň aj zaspieva a zahrá.

V nedeľu sa bude v Poprade vo veľkom diskutovať. Organizátori protestov GORILA pripravili pod Tatrami novinku s názvom Podtatranské dialógy. Ide o verejné fórum, ktorého hlavnou témou budú protesty Gorila, referendum a participatívna demokracia. „Máme na prípravu fóra zatiaľ vynikajúce ohlasy, prídu aj ľudia z iných miest, len aby sa mohli vyjadriť, preniknúť aj do zákulisia protestov a dozvedieť sa množstvo nových informácií,“ povedal hlavný organizátor Zbyňo Džadoň.

Podľa slov usporiadateľov by mali Podtatranské dialógy definitívne vymazať otázniky a výkričníky v hlavách mnohých občanov. „Práve toto je priestor na to, aby sme si otvorene povedali, čo robíme dobre a čo robíme zle. Organizátorov vnímajú niektorí občania možno trošku chaoticky a kriticky, čo je úplne v poriadku. My sa budeme snažiť komunikovať, priblížiť aktuálne skutočnosti a vysvetliť prípadné nejasnosti. Práve toto je priestor pre všetkých, ktorí si možno nevedia vytvoriť nejaký komplexný názor na protesty a všetko okolo toho. Je to hlavne o ľuďoch. Každý môže prísť,“ dodáva Džadoň.

Popradčania si na pódium prizvali politológa a mediálneho analytika Eduarda Chmelára, filozofa a psychológa Petra Nedoroščíka a študenta práva Miroslava Hrivíka.

Nebude sa len diskutovať, pripravený je aj MINIKONCERT

Okrem hovoreného slova si účastníci diskusie prídu na svoje aj v umeleckej oblasti. O spestrenie atmosféry sa postará práve organizátor Zbyňo Džadoň, ktorého poznajú Podtatranci hlavne ako muzikanta. Spolu s ním bude koncertovať aj klavírista Mário Karas, s ktorým tvoria dlhoročnú úspešnú hudobnú dvojku. „Chceme sa ľuďom odvďačiť za ich záujem aj takouto formou. Bez nároku na honorár im veľmi radi zahráme a zaspievame. Bude to príjemný nedeľný večer a srdečne naň všetkých pozývam,“ povedal Džadoň.

[youtube=440,328]h­ttp://youtu.be/6tX4O­KadCEU[/youtu­be]

Diskusia sa začne o 17:00 h. vo veľkej zasadačke MsÚ v Poprade.

dialogy
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM