Pavol Krupka Rôzne

Podtatranské dialógy priniesli rôznosť názorov

Na Podtatranské dialógy na Mestskom úrade v Poprade prišlo v nedeľu v podvečer takmer 50 aktívnych ľudí.

Na Podtatranské dialógy na Mestskom úrade v Poprade prišlo v nedeľu (4.3.) podvečer takmer 50 aktívnych ľudí. Organizátor dialógov a zároveň i popradských protestov proti Gorile Zbyňo Džadoň pre TASR uviedol, že štyria hlavní rečníci prišli s istými alternatívami, ktoré by mohli fungovať po parlamentných voľbách.

** „Chceme zmenu, hovorilo sa o možnostiach referenda, možnostiach participiálnej a participatívnej demokracii, resp. rozpočte, hovorilo sa o protestoch Gorila a o voľbách, ktoré budú túto sobotu (10.3.), najviac sa debatovalo o tom, či ísť voliť, alebo nie,“ **vymenoval Džadoň. Väčšinu diskutujúcich tvorili občania nad 40 rokov.

Podtatranské dialógy boli akousi prípravou pred celoslovenskými protestmi Gorila, ktoré budú deň pred voľbami. „Poprad sa má pripojiť k ďalším mestám, protest má byť demonštratívny, chceme upozorniť na to, že voľby síce budú, nejakým spôsobom dopadnú, ale verím, že po voľbách sa aktivita nekončí, je dôležité to, čo sa po nich bude diať,“ konštatoval Džadoň.

Posledný popradský protest proti Gorile pred voľbami sa začne v piatok (9.3.) o 16. hodine tradične v tzv. medzikostolí na Námestí sv. Egídia. „Mal by to byť viac-menej pochod, budú tam na mieste prečítané aj nejaké výzvy, ale trasa bude určite dlhšia ako doposiaľ, pôjdeme aj mimo námestia,“ doplnil Džadoň. Zároveň zdôraznil, že Popradčania sú ochotní v protestoch pokračovať a vyjsť do ulíc aj po voľbách.

Text: TASR Foto a video: Pavol Krupka

Súvisiaci článok: http://www.poprad24.sk/clanky?…

Podtatranské dialógy priniesli rôznosť názorov
1
Galéria
DialogyPp
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM