Martin Sýkora Správy

Podtatranskí cestári sú opäť v pohotovosti: Na viacerých územiach sneží

Zima spod Tatier stále nie a nie odísť, drží sa silou mocou. Po Veľkej noci sa v okresoch Poprad a Kežmarok výrazne ochladilo a na viacerých miestach aj sneží.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranskí cestári sú opäť v pohotovosti: Na viacerých územiach sneží
Zdroj: TASR

Vzhľadom na nepriaznivé počasie nariadil v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča opätovne aktivovať výkon zimnej údržby ciest. Všetky cesty sú zjazdné, v oblasti Vysokých Tatier a na horskom priechode Vernár sa miestami nachádza kašovitý sneh do dvoch centimetrov. V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo počas 24 hodín nasadených sedem posýpačov.

„Prepluhovali sme 440 kilometrov ciest, soľou sme posypali 45 kilometrov a 69 kilometrov inertným materiálom,“ informoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla. Vo vyšších polohách podtatranského regiónu napadlo zhruba desať centimetrov snehu. „Naďalej pretrváva veľká oblačnosť, na mnohých miestach pretrváva dážď a na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 600 metrov sneženie,“ opísal aktuálne meteorologické podmienky.

Zdroj: poprad.dnes24.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča, kde sa očakáva sneženie do 30 centimetrov a nízke teploty do –3 stupňov Celzia.

„V stredu (19.4.) sa k tomu pridá aj výstraha rizika silného vetra, v dôsledku ktorého sa na cestách môžu tvoriť snehové jazyky a záveje,“ informoval SHMÚ.

„Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam,“ uviedol Barilla. K maximálnej opatrnosti vyzval aj motoristov, ktorí už stihli prezuť svoje vozidlá a majú na nich letné pneumatiky.

Atuálna situácia 04/2017
3
Galéria
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Foto: Archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM