Martin Sýkora Iné športy

Podtatranský polmaratón a desiatka mali partnera: Pridal sa Nordic Walking

Deň, ktorý pod Tatrami patril behu, spojil bežcov všetkých vekových kategórií. Súťažili bežci na dlhé trate, chodci a na svoje si prišli aj deti.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranský polmaratón a desiatka mali partnera: Pridal sa Nordic Walking
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Podtatranský polmaratón

Druhý ročník podtatranského priniesol inú trať a väčší chlad ako minulý rok. Bežci sa pasovali s 21 097 metrami. Štart bol v Poprade a trať zaviedla bežcov aj do Svitu a Spišskej Teplice.

„Ja som rád, že na Slovensku sú takéto podujatia. Môžu sa zapojiť úplne celé rodiny. Dnes bežali aj moje deti. Prišli sme si to užiť a zatiaľ je to skvelé,“ hodnotil víťaz polmaratónu Marián Zimmermann, ktorý bol s časom 1h:14min:48s spokojný.

Zimmermann sa držal vpredu celé preteky. Pred cieľom nastúpil rýchlym tempom, na ktoré už konkurencia nedokázala odpovedať, preto si zaslúžene odniesol z Popradu pekné víťazstvo.

O druhé miesto si to rozdali Tomáš Michalec s Petrom Gallikom, aby sa zo striebornej medaily tešil bežec z Predmiera. Oboch delilo v cieli 7 sekúnd.

Kompletné výsledky Podtatranského polmaratónu

Primátorská desiatka

Druhými pretekmi bola o polovicu kratšia trať – presne 10 km viedlo bežcov z Popradu do Spišskej Teplice a naspäť. Trať sa v porovnaní s minulým rokom zmenila. „Spájame súmestie športom. Beh je krásny šport, ktorý symbolizuje vytrvalosť, odhodlanosť a pevnú vôľu,“ povedal primátor Popradu Jozef Švagerko.

PREČÍTAJTE SI AJ: Podtatranci milujú bicyklovanie: HORAL TOUR 2016 s rekordnou účasťou

Kto tipoval, že desiatku najrýchlejšie zabehne Popradčan Jozef Dubašák, tipoval správne. Popradský bežec potvrdil úlohu favorita. Jeho víťazný čas je 34 minút 22 sekúnd. Zatiaľ čo víťaz v cieli rozdával úsmevy, na trati zdolávali kilometre aj športovci z iných odvetví.

„Dúfam, že tradícia, ktorú sme založili bude pokračovať stáročia,“ dodal Švagerko.

„My sme tu dnes neprišli robiť nejaké časy, ale trošku si zašportovať. Som veľmi milo prekvapený, výborná akcia,“ konštatoval hokejový útočník Marek Zagrapan, ktorý si desiatku zabehol aj so svojimi spoluhráčmi z HK Poprad. Na štart sa postavili aj basketbalistky, ktoré sú v letnej príprave a zabehnuté kilometre ich určite potešili.

„Pôvodne sme mali iné plány – chceli sme ísť na túru. Prišli sme, zabehli a myslím si, že z nás neubudlo. Snáď sme dobre reprezentovali meno mesta a klubu,“ povedala po odbehnutí s úsmevom na tvári basketbalistka Angelika Theiner.

Kompletné výsledky Primátorskej desiatky

Severská chôdza pre všetkých

Tretím podujatím, ktoré odštartovalo bežecký podtatranský deň bola disciplína s názvom Nordic Walking. Desaťkilometrová trať štartovala vo Svite s cieľom v Poprade. Najlepšie ju zvládol Jozef Šoltéš zo Športového klubu Rokycany. Desiatku odkráčal za 1 hodinu 7 minút a 3 sekundy. Na štart sa postavili aj obaja popradskí viceprimátori, ktorým sa šťastne podarilo dôjsť do cieľa.

PREČÍTAJTE SI AJ: Jednoducho najlepší: V popradskej aréne sa opäť stretnú ringoví bojovníci

„Zapojil som sa do tejto desiatky, na viac si momentálne netrúfam – možno budúci rok, ale musel by som statočne natrénovať,“ povedal v cieli Igor Wzoš, ktorého v cieli vystriedal a jeho „tímový“ kolega Pavol Gašper. „Je to moja prvá akcia v takejto podobe. Všetci sme si užili prekrásne prostredie, pretekársku atmosféru, publikum v cieli bolo fantastické,“ hodnotil svoju premiéru Gašper.

Kompletné výsledky Nordic Walkingu

Primátorská desiatka a polmaratón
1
Galéria
Primátorská desiatka a polmaratón
31
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM