Peter Handzuš Rôzne

Podvod za milión eur! Pri stavbe SSÚD Mengusovce

Stredisko správy a údržby diaľnic Mengusovce sa stavalo nadivoko. Niekto zadal zakázku, niekto objednal služby, ale firmy realizujúce výstavbu strediska peniaze dodnes nevideli. Podvodom za 1 064 861,03 € si chcel prilepšiť podnikateľ z Michaloviec.

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol v pondelok obvinenie za obzvlášť závažný zločin podvodu 55-ročnému mužovi z Michaloviec.

Obvinený muž ako konateľ istej michalovskej firmy mal v období od 2.2.2008 osobne, ako aj prostredníctvom poverených zamestnancov svojej firmy vystavovať objednávky na dodávku tovaru a služieb pre svojich obchodných partnerov a následne aj s nimi mal uzatvárať obchodné zmluvy na dodávku tovaru a služieb.

Objednané tovary a služby mali byť použité pri výstavbe stavebného komplexu „Stredisko správy a údržby diaľnic Mengusovce“, ktorej generálnym dodávateľom bola firma, v ktorej bol obvinený konateľom.

Objednávky mal urobiť aj napriek tomu, že už v čase ich vystavenia vedel, že jeho firma má záväzky po lehote splatnosti voči viacerým svojím obchodným partnerom a Sociálnej poisťovni a preto bolo voči jeho spoločnosti v roku 2008 vedených niekoľko exekučných konaní. Túto skutočnosť mal zamlčať vediac, že dodávateľské faktúry vystavené za dodávku objednaného materiálu a služieb neuhradí, respektíve, že úhrada je evidentne neistá.

Dodaný tovar a služby mal následne riadne prevziať, avšak dohodnutú výšku kúpnej ceny za ich dodanie obchodným partnerom neuhradil alebo uhradil len sčasti.

„Takýmto spôsobom malo byť poškodených sedem podnikateľských subjektov, pričom celková škoda bola vyčíslená na najmenej 1 064 861,03 €,“ informoval krajský policajný hovorca DanielDžobanik. Obvinený je stíhaný na slobode.

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM