Peter Handzuš Rôzne

Pôjdeme v Poprade "na nože"?

Prvé iskrenie medzi kandidátmi na primátora v Poprade.

POPRAD 20. októbra Na ľudí podporujúcich nezávislého kandidáta na primátora mesta Poprad Štefana Pčolu je „vyvíjaný nátlak hraničiaci s vyhrážaním sa,“ uviedol na dnešnej tlačovej besede v Poprade Štefan Pčola. Podľa Pčolu tento nátlak je zo strany súčasného primátora.

„Súčasný primátor Anton Danko svojím správaním si myslí, že mesto patrí jemu, a dokáže ovplyvňovať nielen všetky veci verejné, ale aj životy jednotlivých ľudí a rodín. Mám informácie, že súčasný primátor prostredníctvom ľudí vyvíja nátlak na ľudí, ktorí ma podporujú,“ uviedol Pčola.

Primátor Popradu Anton Danko odmietol tvrdenia o vyvíjaní nátlaku alebo o vyhrážaní sa ľuďom podporujúcim kandidatúru Štefana Pčolu. „Pousmejem sa nad tým. Neviem o čom hovorí pán Pčola a ani ma to nezaujíma,“ povedal pre médiá Anton Danko. „Ja ani neviem, kto mu vyjadril podporu, takže neviem na koho by som mal vyvíjať nátlak,“ dodal Danko. Podľa primátora mal Štefan Pčola minimálne posledné dva roky záujem o veci verejné, len ak súviseli s jeho osobou.

Na dnešnej tlačovej besede sa mali zúčastniť aj popradskí hokejisti Arne Kroták, Ľuboš Bartečko a výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan, ktorí mali vyjadriť verejnú podporu Štefanovi Pčolovi. Nakoniec ani jeden z nich na tlačovú besedu neprišiel. „Aj dnes vidíte, že tu ešte vždy panuje strach a ľudia majú strach povedať svoj názor,“ komentoval situáciu Štefan Pčola. Arne Kroták sa k svojej účasti, resp. neúčasti na tlačovej besede pre médiá odmietol

Rozhodnutie Štefana Pčolu kandidovať za primátora Popradu súvisí so štýlom politiky a riadenia súčasného vedenia. „Ľudia sú tu v neustálom strachu, strese. Ja verím, že zmena príde, a je šanca v nadchádzajúcich voľbách ukázať, že sa nebojíme,“ dodal Pčola.

Štefan Pčola vstúpil do komunálnej politiky pred ôsmimi rokmi, kedy sa stal poslancom mestského zastupiteľstva. V tom čase podporoval súčasného primátora Antona. Danka. Tak to bolo aj v predchádzajúcich voľbách v roku 2006. „Moja prestavba je vo mne už niekoľko mesiacov. Posledné dni ma presvedčili, že moje rozhodnutie je správne. Som šokovaný, akým spôsobom dokáže niekto viesť zákulisný boj a ovplyvňovať kampaň tých druhých,“ dodal Pčola. Zároveň odmietol názory, že by sa vzdal kandidatúry v prospech súčasného primátora.

Text: Rastislav Ovšonka/Webno­viny/SITA

Vyjadrenie oboch kandidátov vo videospráve.

Pôjdeme v Poprade "na nože"?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM