Peter Handzuš Krimi

Pojednávanie v prípade únosu dôchodcu z Kežmarku odročili na 1. júna

Hlavné pojednávanie s Jánom F. a Marekom M., ktorí pred senátom Okresného súdu v Prešove čelia obžalobe z únosu a vydierania 89-ročného dôchodcu z Kežmarku, odročili na 1. júna.

Dôvodom odročenia bola neprítomnosť obžalovaného Mareka M. na dnešnom pojednávaní. Predseda senátu uviedol, že v utorok (3.5.) oznámila matka obžalovaného, že jej syna hospitalizovali na infekčnom oddelení v nemocnici.

Keďže nebol daný súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti, proces odročili na jún. V tento deň budú pred súdom vypovedať traja svedkovia, ktorí boli predvolaní nadnes.

Kežmarčanov prokuratúra obžalovala z trestných činov vydieračského únosu a podvodu. Starca mali začiatkom septembra 2009 vylákať z domu pod zámienkou, že má ísť do zariadenia, kde je umiestnená jeho postihnutá dcéra. Jeden z mužov sa predstavil ako zamestnanec hospicu, dôchodcu presvedčil, aby s ním odišiel autom, kde mu únosca údajne dal vypiť džús s omamnou látkou.

Starca vraj potom proti jeho vôli držali v jednom z bytov, kde ho údajne nútili, aby podpísal zmluvu na predaj jeho rodinného domu. Kúpna cena mala byť výrazne nižšia, ako bola skutočná hodnota nehnuteľnosti. Okrem toho mu vraj z účtu neoprávnene vybrali vyše 11.000 eur.

Jeden z obžalovaných sa pokúsil na druhý deň od susedy poškodeného získať kľúče od spomínaného domu. Tej to však bolo podozrivé a informovala políciu, ktorá neskôr mužov zatkla.

Hlavné pojednávanie s obžalovanými sa na OS v Prešove začalo v decembri 2010, starček sa ho však nedožil, zomrel niekoľko týždňov pred tým.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM