Peter Handzuš Rôzne

Pokles návštevnosti sa zastavil. Tatry sú atraktívne v zime aj v lete

Tatranci sa tešia, údaje z troch samospráv potvrdili nárast počtu prenocovaní, viac vybratých daní z prechodného ubytovania a narastajúci záujem dovolenkárov o naše veľhory.

Ilustračný obrázok k článku Pokles návštevnosti sa zastavil. Tatry sú atraktívne v zime aj v lete
Zdroj: Dnes24.sk

Tatranci sa tešia, údaje z troch samospráv potvrdili nárast počtu prenocovaní, viac vybratých daní z prechodného ubytovania a narastajúci záujem dovolenkárov o naše veľhory. Niekoľkoročný investičný boom v Tatrách a spoločné aktivity samospráv a podnikateľov sú hlavnými dôvodmi prírastku prenocovaní v Tatrách medziročne až o 8%.

Tatry majú hlavnú lyžiarsku sezónu a praskajú doslova vo švíkoch. Východniari na naše veľhory nedajú dopustiť a zaplavili ich spolu s prázdninujúcimi Poliakmi a Čechmi takmer do posledného miesta. Tatranci zdá sa prežívajú jednu z najlepších sezón. Pozitívne je však aj to, že tento trend je už niekoľkoročný.

Pokles návštevnosti sa zastavil

Tri tatranské samosprávy, Poprad, Štrba a Vysoké Tatry zverejnili štatistické údaje a majú dôvod na úsmev. Počet prenocovaní dosiahol v roku 2012 viac ako 1,1 milióna a stúpol až o 8%. Turistov láka lyžiarska ponuka, ale aj letná turistika, či wellness ponuka a aquapark.

„Podarilo sa nám spoločnými silami prelomiť negatívny trend poklesu návštevnosti Tatier. Investície posledných rokov do infraštruktúry, atraktívne pobytové balíky so zľavami, zaujímavé podujatia sú zdá sa receptom ako zvyšovať atraktívnosť Vysokých Tatier,“ povedala Lenka Maťašovská výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Lákadlá na zimu aj na leto

V zimnej sezóne stoja za nárastmi pozitívne zmeny v infraštruktúre a ponuke, najmä však nové lanovky, bezplatné parkoviská, skibusy, upravované bezplatné bežecké trasy, klziská, či pestrejší večerný život.

Leto je najmä o turistike a klimatickým kúpeľoch, ktoré vytvára tunajšia príroda. Vznikli aj špeciálne ponuky pre rodiny s deťmi, darí sa budovať trasy pre cyklistov, ponuka aquaparku a wellness centier v hoteloch napreduje a vytvára prostredie na ideálnu letnú dovolenku pre všetky vekové skupiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM