Peter Handzuš Futbal

Pokračujú boje v nadstavbe PFL. Súťaž vyvrcholí o dva týždne

Nadstavbová časť Podtatranskej futsalovej ligy sa piatkovým kolom prehupla do svojej druhej polovice. Favoriti to mali aj tentoraz nahnuté.

Ilustračný obrázok k článku Pokračujú boje v nadstavbe PFL. Súťaž vyvrcholí o dva týždne
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Najprv Starú školu poriadne potrápila Levoča a zrodilo sa prekvapenie kola. Líder tabuľky Futsal Team Union Poprad odvrátil remízu so Slovanetom až gólom v posledných sekundách stretnutia. V skupine o udržanie sa darí hráčom Orság Veľkej Teamu, posledný Veľký Slavkov neuchmatol popradským futbalistom ani bod. V treťom kole nadstavby PFL mali voľno mužstvá Do Počtu! a Neo Poprad. Futsal v Aréne Poprad pokračuje aj na budúci týždeň tradične v piatok 21. marca od 18.00 h.

Skupina o záchranu:

FK Poprad U19 – Veľký Slavkov 11:6 (4:3)
Góly: 8. A. Kočiš, 13. P. Vernarec, 14. P. Vernarec, 18. A. Macko, 28. A. Macko, 37. M. Bonk, 43. M. Bonk, 44. P. Vernarec, 44. A. Macko, 47. P. Novotný, 48. A. Kočis – 6. L. Josko, 12. S. Szucs, 17. M. Gaj, 34. S.Szucs, 45. S. Szucs, 49. L. Josko

Prvý polčas bol ako na hojdačke. Najprv sa ujali vedenia Slavkovčania, následne vyrovnával tréner popradského dorastu Anton Kočiš. Kapitánovi Veľkého Slavkova Samovi Szucsovi to strieľa celú sezónu a inak tomu nebolo ani tentoraz, keď sa presadil trikrát. Ešte do prestávky držali hráči posledného tímu svojho mladého súpera na dostrel, no po prestávke sa prejavila kvalita a trénovanosť futbalistov FK Poprad U19, ktorí gólmi v rýchlom slede rozhodli o konečnom výsledku 11:6 vo svoj prospech. V popradskom drese si strelecké kopačky obuli Peter vernarec a Andrej Macko. Obaja zhodne dosiahli hetrik.

OV SZM 1983 – Orság Veľká Team 0:5 (0:1)
Góly: – 16. M. Oravec, 28. M. Mlynár, 36. A. Belohorec, 37. A. Belohorec, 46. M. Mlynár

OV SZM 1983 nastúpil proti Veľčanom bez mnohých opôr zostavy a ani bojovný výkon na dobre rozbehnutý Orság Veľká Team nestačil. Aj keď polčasový výsledok 0:1 znamenal chudobný náskok, nebyť brankára Bohumila Melchera, mohla Veľká nastrieľať aj poltucet gólov. V druhom polčase dochádzali hráčom OV SZM sily a tak sa na ich bránu valil jeden útok za druhým. Veľčania pridali ešte ďalšie štyri góly a zaslúžene zvíťazili. V závere zápasu prišlo ešte k okopávaniu a oplácaniu a z ihriska sa musel porúčať najlepší strelec OV SZM 1983 Jozef Polák i Juraj Regitko z Veľkej.

Skupina o titul:

Stará škola – FK Levoča 4:4 (3:3)
Góly: 22. T. Sabo, 23. D. Renner, 24. L. Compeľ, 27. R. Durian – 3. R. Závacký, 10. H. Vojtuš, 18. P. Lešnovský, 37. H. Vojtuš

Divácky atraktívny zápas predviedli účastníci skupiny o titul Stará škola a FK Levoča. Levočania do zápasu vstúpili bez rešpektu a po pekných akciách sa veľmi ľahko dostali do sľubného vedenia 3:0. Mazáci zo Starej školy sa vývojom stretnutia nenechali zaskočiť a ešte do polčasu v rozpätí dvoch minút vyrovnali. Po obrate sa dostali zásluhou Duriana i do vedenia, ale ich húževnatý súper sa nevzdával a čakal na otvorené okienka v obrane favorita na celkové prvenstvo v lige. Zaslúžené vyrovnanie prišlo v 37. minúte z kopačky Henricha Vojtuša. Stav 4:4 aj napriek nervozite na palubovke Arény Poprad vydržal až do záverečného klaksónu a tak sa zrodilo prvé prekvapenie na úkor favorita.

Futsal Team Union Poprad – Slovanet Poprad 9:8 (7:5)
Góly: 5. V. Baláž, 7. P. Beller, 9. P. Lorenc, 12. V. Baláž, 12. F. Rumančík, 13. V. Baláž, 14. D. chyba, 37. P. Beller, 50. V. Baláž – 3. J. Vernarec, 8. T. Melničuk, 13. T. Melničuk, 16. T. Melničuk, 18. T. Melničuk, 28. A. Slebodník, 32. J. Vernarec, 33. P. Rušin

Hráči Futsal Teamu Union Poprad si boli vedomí závahania svojho prenasledovateľa v podobe Starej školy. Do zápasu so Slovanetom vstupovali s cieľom získať tri body a navýšiť náskok na čele tabuľky. Tieto plány dostali prvú trhlinu už v 3. minúte, kedy sa presadil Jozef Vernarec. Union pomerne rýchlo odpovedal otočením výsledku. Skóre sa veľmi často menilo, no Slovanet sa vždy dokázal dotiahnuť na dostrel. V prvom polčase videli diváci ofenzívnu smršť, v ktorej padlo až 12 gólov – polčasový výsledok 7:5 hovorí za všetko. V drese Slovanetu ešte v prvom polčase zaťažil konto brankára Langa štyrmi gólmi Tomáš Melničuk. Poriadna dráma sa zrodila až v druhej polovici zápasu. Slovanet neskladal zbrane a tromi gólmi v slede sa dostal dokonca do vedenia 8:7. V 37. minúte ale videl Jozef Vernarec červenú kartu, čo malo za následok najprv vyrovnanie gólom Bellera. V poslednej minúte upokojil minuloročného víťaza 3b Extraligy Východ víťazným zásahom Vladimír Baláž.

Zdroj: PFL.sk

PFL nadstavba 3. kolo
23
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
PFL nadstavba 3. kolo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM