Peter Handzuš Krimi

Policajná akcia do konca týždňa

Polícia bude u vodičov kontrolovať požitie alkoholu a iných návykových látok.

Na kontrolu požívania alkoholu a iných návykových látok účastníkmi cestnej premávky bude tento týždeň zameraná dopravno-bezpečnostná akcia. Do európskej akcie sa zapoja policajti na celom území Slovenska. Kontrolovať budú okrem vodičov automobilov, aj motocyklistov, cyklistov a chodcov.

„Cieľom dopravno-bezpečnostnej akcie je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, predovšetkým na úsekoch s najväčšou nehodovosťou,“ informoval dnes TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Počas podobnej celoeurópskej akcie v apríli tohto roka šoférovalo pod vplyvom alkoholu 112 vodičov motorových vozidiel a 65 vodičov nemotorových vozidiel. „Jeden nemotorový účastník bol dokonca pod vplyvom inej návykovej látky,“ poznamenal hovorca. V poslednom období však nehodovosť na slovenských cestách klesá. Od začiatku tohto roku polícia zaznamenala vyše 6200 dopravných nehôd, čo je o asi 2200 nehôd menej ako v rovnakom období v minulom roku. Smrteľne sa pri nich zranilo 123 ľudí, 394 utrpelo ťažké a vyše 2200 ľudí ľahké zranenia.

Slovenskí dopravní policajti sa teda okrem kontrol na požívanie alkoholu a iných návykových látok zamerajú aj na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rovnako na vodičov, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov na cestách.

Akcia medzinárodnej stavovskej organizácie TISPOL, združujúcej služby dopravnej polície európskych štátov, sa koná oddnes do konca týždňa (12.6.).

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM