Peter Handzuš Krimi

Policajti budú chrániť občanov aj s novými autami

Ministerstvo vnútra nakúpilo policajtom ďalšiu techniku na zvýšenie ochrany života a zdravia občanov na cestách. Policajti na celom Slovensku dostanú nové autá a laserové merače rýchlosti v hodnote takmer milión eur. Ich hlavnou úlohou bude boj proti

Na zvýšenie bezpečnosti na cestách sme nakúpili 22 nových áut v celkovej hodnote 523 tisíc eur. Ide o 10 áut Škoda Superb v cene 339 tisíc eur, 2 autá Seat Leon v hodnote 54 tisíc eur a 10 áut Seat Leon v prevedení hatchback v hodnote 130 tisíc eur.

Autá majú štandardnú výbavu, dopĺňali sme len policajnú výbavu. Škody Superb zároveň budú mať silnejšie motory. Takéto autá umožnia policajtom okamžité zvýšenie rýchlosti a tým tak zvýšia šancu na úspešné zadržanie cestného piráta.

Osem áut Škoda Superb a dve autá Seat Leon budú slúžiť dopravnej polícii, ostatné autá budú pridelené Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Autá sme nakupovali na základe rámcovej zmluvy, ktorá bola podpísaná v roku 2008. Spoločnosť Škoda Auto nám na každé vozidlo poskytla zľavu 2000 eur. Na boj proti cestným pirátom budú slúžiť aj nové laserové merače rýchlosti v hodnote 446 tisíc eur. Nakúpili sme 29 súprav na meranie rýchlosti motorových vozidiel na princípe laserového vysielača a prijímača s vyhodnocovacím a záznamovým zariadením. Súpravy obsahujú aj príslušenstvo pre meranie okamžitej rýchlosti kontrolovaného vozidla.

Zvýšenie bezpečnosť na cestách je jednou z priorít ministerstva vnútra. Minister vnútra Daniel Lipšic: „Dopravná polícia má garantovať, aby bolo čo najmenej nehôd a priepustné cesty bez zápch. Motivujeme policajtov, aby sa zameriavali na miesta, ktoré sú najnebezpečnejšie a tam, kde jazdia cestní piráti“. Aby však policajti mohli efektívne bojovať proti cestným pirátom, potrebujú kvalitné autá. Nové autá, ktoré sme nakúpili, budú rýchle a zároveň bezpečné pre policajtov, ktorí denne pri ochrane občanov nasadzujú svoje vlastné životy a zdravie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM