Martin Sýkora Krimi

Policajti majú čo robiť: Zmiznuté bicykle i pracovné náradie menili miesta

Podtatranskí policajti sa nedostatok práce rozhodne sťažovať nemôžu. Kradnutie bicyklov i rôznych iných vecí aj z rodinných domov sú akoby miestnou tradíciou.

Ilustračný obrázok k článku Policajti majú čo robiť: Zmiznuté bicykle i pracovné náradie menili miesta
Zdroj: pixabay

Bicykle ukradli traja mladiství chlapci

Staroľubovnianski policajti objasnili v týchto dňoch tri prípady krádeže bicyklov v obci Jakubany, okres Stará Ľubovňa. Z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody vyšetrovateľ obvinil troch mladíkov (14, 15, 16) zo Starej Ľubovne – Podsadku. „Ku všetkým trom krádežiam došlo 7.10. v čase medzi 17:30 – 18:00 hod. Cez neuzamknutú bránku vošli do prvého dvora rodinného domu v Jakubanoch,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Trio mladistvých spoluobčanov malo plán, ktorý sa nakoniec vôbec neukázal ako skvelý. „Najmladší dával pozor pred bránkou a zvyšní dvaja z dvora odcudzili horský bicykel, ktorý sa nachádzal za garážou. Odtiaľ sa presunuli k druhému domu a scenár sa opakoval,“ doplnil Džobanik. Tentokrát však pozor pred bránkou dával prostredný. Ostatní cez neuzamknutú bránku vošli do dvora a zobrali odtiaľ horský bicykel, ktorý bol opretý pri plote. Pri treťom dome bola bránka uzamknutá, kľúč sa však nachádzal v zámku. „Bránku si odomkli, prostredný ostal strážiť a ostatní dvaja vošli do dvora. Odtiaľ chceli odcudziť bicykel, ktorý sa nachádzal opretý pri šope, no vyrušila ich majiteľka domu a tak utiekli preč,“ dodal hovorca. Škody boli vyčíslené na 838 eur.

Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Zadržaný krátko po krádeži

Z prečinu porušovania domovej slobody obvinil včera (2.10.) kežmarský vyšetrovateľ 39-ročného muža z obce Výborná, okres Kežmarok. Obvinený muž prišiel počas včerajšieho dopoludnia k uzatvorenej kôlni v zadnej časti pozemku rodinného domu v obci Výborná. „Vytiahol skobu určenú na zabránenie vniknutiu do kôlne a vzal odtiaľ rôzne veci ako tašku, nože, pracovné topánky, obojok na psa, hladidlo s absorpčnou hubou, hladidlo s filcom a paroh. Pri odchode si ho však všimol majiteľ domu, ktorý kontaktoval políciu,“ objasnil Džobanik. Policajti muža krátko na to zadržali. Škoda bola vyčíslená na 50 eur. Oplatilo sa páchateľovi kvôli pár eurám pozerať na svet spoza mreží? Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM