Peter Handzuš Krimi

Policajti odhalili poistný podvod. Popradčan poškodil vlastný bavorák

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 27-ročnému Popradčanovi za pokus prečinu poisťovacieho podvodu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti odhalili poistný podvod. Popradčan poškodil vlastný bavorák
Zdroj: Webnoviny.sk

Obvinený muž v utorok 01.10.2013 v čase okolo 20:00 h telefonicky nahlásil do call centra poisťovne poistnú udalosť. K tej malo dôjsť toho istého dňa v chatovej oblasti Dubina pri obci Hranovnica.

Pri poistnej udalosti mal doposiaľ neznámy páchateľ poškodiť osobné auto oznamovateľa BMW a to jeho predné svetlá, predné hmlové svetlá a predný a zadný nárazník. Call centrom poisťovne bol informovaný, že vec musí zápisnične oznámiť aj na polícii, na základe čoho toho istého dňa v čase okolo 22:20 h vec telefonicky oznámil na linku 158 a následne aj zápisnične na Obvodnom oddelení PZ Hranovnica.

Na polícií do záznamu o podaní oznámenia opätovne uviedol, že dňa 01.10.2013 v dobe od 16:30 h do 22:00 h došlo k vyššie uvedenej udalosti.

„Následným preverovaním však bolo zistené, že vozidlo si poškodil sám za účelom nahlásenia poistnej udalosti a poskytnutia poistného plnenia,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Obvinený je stíhaný na slobode.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM