Martin Sýkora Krimi

Policajti riešia kuriózny prípad: Chlapci sa v noci chceli povoziť na autobuse

Kežmarský vyšetrovateľ obvinil z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidlá v štádiu pokusu dvoch mužov (15, 28) z obce Stráne pod Tatrami.

Ilustračný obrázok k článku Policajti riešia kuriózny prípad: Chlapci sa v noci chceli povoziť na autobuse
Zdroj: TASR

Mladší z obvinených sa chcel povoziť na autobuse. Presvedčil preto staršieho, že pôjdu spoločne do Kežmarku na autobusovú stanicu, kde sa pokúsia vojsť do jedného z autobusov, na ktorom si potom zajazdí.

„Krátko pred polnocou sa taxíkom priviezli do Kežmarku a vyhliadli si autobus Karosa, ktorý bol zaparkovaný na ceste pri autobusovej stanici. Roztiahli dvojkrídlové vstupné dvere tohto autobusu, vošli dnu a chodbou medzi sedadlami prešli do jeho prednej časti. Mladší z obvinených si sadol na sedadlo vodiča a kľúčom, ktorý bol v spínacej skrinke prístrojovej dosky naštartoval. Nohou tlačil na plynový pedál a snažil sa pohnúť autobus,“ opísal udalosť prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Keď sa novopečenému vodičovi nedarilo vyraziť vpred, rozhodol sa mu pomôcť druhý obvinený. Ten vypol motor a opätovne naštartoval, kde však pohybu autobusu ani tak nedošlo.

„V čase okolo 01:00 hod. oznámil na polícií 26-ročný muž, že sa niekto snaží odcudziť autobus, ktorý mu je zverený,“ objasnil Džobanik.

Keď starší z obvinených uvidel dvoch neznámych mužov približujúcich sa k autobusu, tak obaja z autobusu ušli. Policajti oboch mužov vypátrala a zadržala ešte v ten deň. Po vykonaní potrebných procesných úkonoch a vznesení obvinenia boli prepustení a stíhaní sú na slobode.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM