Rôzne

Policajti v Starej Ľubovni šetria životné prostredie: Pribudol im elektromobil

Nulové emisie a dojazd okolo 300 kilometrov. Mestská polícia v Starej Ľubovni rozšírila svoj vozový park o nový elektromobil.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v Starej Ľubovni šetria životné prostredie: Pribudol im elektromobil
Zdroj: TASR

Elektromobil za viac ako 30 tisíc eur, ktorý samospráva získala vďaka poskytnutej dotácii, už niekoľko dní jazdí po ľubovnianskych komunikáciách. O toto nové vozidlo rozšírila svoj vozový park tunajšia mestská polícia.

„Realizáciou tohto projektu sa predpokladá aj zvýšenie povedomia obyvateľov o využívaní alternatívnych pohonov v automobilovej doprave,“ uviedol prednosta tamojšieho mestského úradu Aleš Solár.

Žiadosť o poskytnutie podpory formou dotácie na realizáciu projektu predložila samospráva Environmentálnemu fondu ešte v máji minulého roka. Jeho cieľom bolo dosiahnuť zníženie množstva vypustených znečisťujúcich látok do ovzdušia. Na základe verejného obstarávania mesto vybralo víťazného uchádzača, ktorý vozidlo s dojazdom približne 300 kilometrov a nulovými emisiami CO2 odovzdal koncom januára.

„V súčasnosti je už plne využívané mestskou políciou. Zakúpenie elektromobilu považujeme nielen za pozitívny krok vo vzťahu k modernizácii nášho vozového parku, ale aj k rozšíreniu aktivít, zameraných na zníženie negatívnych vplyvov na životné prostredie. Plánujeme v nich pokračovať aj v budúcnosti,“ uzatvoril Solár.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM