Peter Handzuš Krimi

Polícia dohliadne na bezpečnosť počas volieb do orgánov samosprávy obcí

Počas konania komunálnych volieb (27.11.) vykoná polícia bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku.

Policajné hliadky budú venovať zvýšenú pozornosť volebným miestnostiam, sídlam obvodných volebných komisií a sídlu Ústrednej volebnej komisie.
Pohyblivé hliadky zabezpečia ochranu obvodných volebných komisií a ich okoliu až do ukončenia komunálnych volieb. V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok nielen motorizované, ale aj pešie policajné hliadky. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. V prípade potreby sú pripravené aj ďalšie špeciálne policajné útvary a pyrotechnici.
Polícia touto cestou upozorňuje občanov, že volič je povinný sa pred hlasovaním preukázať dokladom totožnosti. Je preto dôležité skontrolovať jeho platnosť a v prípade potreby si treba dať urobiť nový doklad v časovom predstihu. Polícia vybavuje nové doklady totožnosti spravidla do desiatich pracovných dní, aj napriek 30– dňovej zákonnej lehote na vydanie nového občianskeho preukazu od podania žiadosti.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM