Martin Sýkora Krimi

Polícia obvinila Popradčana, ktorý opitý narazil autom do oplotenia cintorína

O šoférovaní pod vplyvom alkoholu a v okolí cintorína si popradská verejnosť prečítala viac než dosť. Ale kaskadérov za volantom akoby niekde vyrábali...

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila Popradčana, ktorý opitý narazil autom do oplotenia cintorína
Zdroj: TASR/Policajný zbor SR

Opitý vodič v nedeľu (18.2.) popoludní narazil do oplotenia cintorína v Poprade. Informovala o tom v stredu hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová, podľa ktorej 32-ročného Rastislava z Popradu obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Obvinený viedol vozidlo značky Seat Leon po predošlom požití alkoholu smerom od obce Veľký Slavkov. Neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a dostal šmyk. Následne narazil do kovovo-dreveného oplotenia cintorína v Poprade – Veľkej,“ dodala hovorkyňa.

Pri dychovej skúške hladina etanolu v krvi vodiča dosiahla podľa policajnej hovorkyne hodnotu 1,50 miligramu na liter, čo je v prepočte 3,12 promile.

Pri nehode sa nikto nezranil. Škodu na vozidle vyčíslili na 1500 eur a poškodením oplotenia vznikla ďalšia škoda 1000 eur. Popradčana polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. „Prípadom sa zaoberá Okresný dopravný inšpektorát v Poprade. Rastislavovi hrozí ročné väzenie,“ uzavrela hovorkyňa.

Polícia obvinila Popradčana, ktorý opitý narazil autom do oplotenia cintorína
3
Galéria
Zdroj: TASR/Policajný zbor SR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM