Jakub Forgács Krimi

Polícia: Popradčan rasisticky na ulici nadával Rómom, potom začal strieľať po ich aute!

Hrozivý incident rovno na ulici! Podľa polície mladý Popradčan (25) vytiahol z vrecka bundy zbraň a začal strieľať po aute, v ktorom sedela dvojica Rómov, vzápätí namieril zbraň na Róma, ktorý vyšiel zo stávkovej kancelárie.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Popradčan rasisticky na ulici nadával Rómom, potom začal strieľať po ich aute!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie Popradčanovi (25) pre nebezpečné vyhrážanie, prečin ublíženie na zdraví v štádiu pokusu, prečin výtržníctva a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený Popradčan mal v sobotu dopoludnia na Hviezdoslavovej ulici vulgárne nadávať a vyhrážať sa trom Rómom, ktorých mal zároveň ohrozovať pištoľou a po jednom aj vystreliť,“ informoval Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Podľa slov policajného hovorcu sa incident odohral pred objektom miestnej herne, kde obvinený pod vplyvom alkoholu začal najprv vykrikovať na dvoch Rómov (26 a 21 rokov) z Veľkého Slavkova. „Na vulgárne pokriky s rasistickým podtónom nereagovali a vošli do herne, kde sa zdržali asi 5 minút. Po tom, ako vyšli z herne, obvinený vyšiel za nimi a opäť pokračoval v rasistických nadávkach. Dvojica nasadla do auta, keď v tom obvinený vytiahol z vrecka bundy krátku guľovú zbraň, ktorou začal mieriť na ich vozidlo,“ pokračoval Džobanik. Ako doplnil, po slovných vyhrážkach zabitím začal po aute strieľať.

„V tom čase zo stávkovej kancelárie vyšiel tretí Róm (50) z Veľkého Slavkova, pričom obvinený naňho namieril zbraň a vystrelil. Napadnutý muž sa rozbehol k autu, v ktorom sedeli obaja napadnutí a prisadol si k nim K autu sa priblížil aj obvinený, načo všetci traja vybehli z auta a obvinený päsťou rozbil okno dverí spolujazdca,“ uviedol hovorca, podľa ktorého sa následne vrátil späť do herne a po chvíli z miesta odišiel na osobnom aute.

Ako pokračoval, obvineného krátko nato zadržala policajná hliadka. „Dychovou skúškou na alkohol mu bola nameraná hodnota 1,01mg/l alkoholu v dychu. Najstarší z poškodených utrpel drobné povrchové zranenie krku s dobou liečenia tri dni. Poškodením skla dverí vznikla škoda 200 eur,“ uviedol Džobanik, ktorý dodal, že obvinený Popradčan bol umiestnený do cely policajného zasitenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM