Peter Handzuš Krimi

Polícia vypátrala piatich Poliakov, ktorí sa vlámali do domu v obci Jarabina

Do domu podnikateľa v obci Jarabina, okres Stará Ľubovňa, vtrhli piati páchatelia, pričom napadli muža a z dvora ukradli dve motorové vozidlá. Na policajnú linku to v stredu (31.8.) podvečer oznámila jeho 32-ročná manželka.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová informovala, že vyšetrovatelia zistili, že šlo o piatich občanov Poľskej republiky. Muži vošli cez vchodovú bránku oplotenia do dvora rodinného domu, kde v prenájme býva 34-ročný muž zo Starej Ľubovne, prechodom bytom v Jarabine.

Piati muži žiadali, aby im vydal peniaze, čo muž odmietol, tak ho pred vchodovými dverami domu bili do tváre a kopali do rôznych častí tela. Následne vošli do domu, kde prehľadali prízemie domu, odkiaľ vzali kľúče od motorových vozidiel, ktoré boli zaparkované na ceste pred rodinným domom. Naštartovali ich a unikali preč.

Po nahlásení udalosti všetkých piatich mužov polícia do pol hodiny zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Poškodenému mužovi spôsobili škodu vo výške 8500 eur a fyzickým napadnutím pomliaždenie hlavy, tváre, tržnú ranu predkolenia s predpokladanou dobou liečenia do 10 dní. Vyšetrovateľ podľa Karnišovej začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody spáchaný formou spolupáchateľstva.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM