Peter Handzuš Rôzne

Politickí väzni: Bednár nás nemá právo zastupovať

Bednár vyzval popradského primátora na odstúpenie ešte 10. septembra. Dôvodom sú podľa neho informácie, ktoré boli o osobe popradského primátora uverejnené na rôznych internetových stránkach. Danko považuje výzvu na odstúpenie za útok na jeho osobu.

Politickí väzni, zastúpení Zväzom protikomunistického odboja, z poverenia predsedu ústredia v Bratislave Arpáda Tarnoczyho, sa v plnom rozsahu dištancujú od konania Františka Bednára. Ten v mene Svetového združenia bývalých československých politických väzňov vyzval na odstúpenie primátora mesta Poprad Antona Danka.

** „So znepokojením sledujeme, ako sa táto výzva Františka Bednára v médiách prezentuje ako výzva bývalých politických väzňov a vyhlasujeme, že František Bednár – tajomník SZBČPV nemá mandát vystupovať v našom mene a nemá mandát vystupovať ani v mene politických väzňov,“** uvádza sa v otvorenom liste predsedu okresnej pobočky ZPKO Zoltána Kukulu.

Bednárovi podľa neho nebolo priznané postavenie účastníka protikomunistického odboja, čo potvrdzuje aj rozhodnutie Ústavu pamäti národa z augusta 2007.

** „Z uvedených skutočností vyplýva, že František Bednár nie je oprávnený takto konať a vystupovať v mene nás politických väzňov,“** upozornil v liste Kukula. Zároveň politickí väzni vyzývajú Bednára, aby nezneužíval meno politických väzňov pre svoje osobné politické ambície a ciele v meste Poprad.

Bednár vyzval popradského primátora na odstúpenie ešte 10. septembra. Dôvodom sú podľa neho informácie, ktoré boli o osobe popradského primátora uverejnené na rôznych internetových stránkach. Týkajú sa okolností, za ktorých Danko nadobudol majetok v období vykonávania primátorskej funkcie.

Danko, ktorý je vo svojej funkcii tretíkrát po sebe, považuje výzvu na odstúpenie za útok na jeho osobu. Podľa neho otvorený list obsahovo vychádza hlavne z množstva nekorektných internetových stránok, a aj preto ho vníma ako pokračovanie kampane voči jeho osobe, a nie ako záujem o veci verejné zo strany Bednára.

Viac o výzve Františka Bednára sa dočítate [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.142356_Pri­mator-Popradu-dostal-vyzvu-na-odstupenie]TU![/lin­k]

Poprad24/tasr Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM