Monika Vengrínová Rôzne

Poľská horolezkyňa sa zranila v masíve Gerlachovského štítu. Vrtuľník ju transportoval do popradskej nemocnice

Nedeľná vysokohorská prechádzka neskončila dobre pre poľskú turistku, keď si pri zostupe do Velickej doliny poranila dolnú končatinu. Z nedostupného terénu ju vrtuľníkom previezli do popradskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Poľská horolezkyňa sa zranila v masíve Gerlachovského štítu. Vrtuľník ju transportoval do popradskej nemocnice
Zdroj: Webnoviny.sk

Včera v poobedňajších hodinách požiadali dve poľské turistky záchranárov z OS Vysoké Tatry o pomoc. Pri výstupe na Gerlachovský štít tzv. „Martinovkou“ sa v Gerlachovskom sedle rozhodli zostúpiť do Velickej doliny. Pri zostupovaní si jedna horolezkyňa poranila dolnú končatinu v oblasti členka a nedokázala samostatne pokračovať.

Záchranári požiadali o súčinnosť posádku VZZS, ktorá zobrala na palubu dvoch záchranárov HZS a prieskumným letom sa podarilo lokalizovať hľadanú dvojicu. Následne za pomoci navijaka záchranári vyprostili obidve horolezkyne z nedostupného terénu. Po ošetrení poranenej končatiny bola pacientka letecky transportovaná do popradskej nemocnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM