Peter Handzuš Správy

Poprad bojuje s návalmi snehu. Samospráva žiada obyvateľov o trpezlivosť

V priebehu noci z piatka na sobotu napadlo v Poprade 40 cm snehu. Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade je už od piatkového poludnia poludnia v plnom nasadení s posilnenými smenami.

Ilustračný obrázok k článku Poprad bojuje s návalmi snehu. Samospráva žiada obyvateľov o trpezlivosť
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

So snehovou pokrývkou bojuje všetka dostupná technika SMK v počte 10 mechanizmov. Vzhľadom na náročnosť situácie povolala SMK techniku aj z externých zdrojov – na výpomoc dorazili ďalšie tri nakladače, ktoré budú pomáhať pri čistení parkovísk v jednotlivých častiach mesta. V zmysle Operačného plánu zimnej údržby 2014/2015 je pri údržbe najväčší dôraz kladený na príjazdy ku zdravotníckym zariadeniam, prejazdnosť komunikácií zaisťujúcich hromadnú autobusovú dopravu a z hľadiska dopravy najrizikovejšie miesta.

„Samospráva zároveň žiada obyvateľov v tejto náročnej situácii o trpezlivosť a porozumenie. Aj keď je nasadená všetka dostupná technika a pracovné sily, čistenie ulíc a ciest bude vzhľadom na množstvo snehu veľmi náročné. Čistenie komunikácií bude prebiehať postupne podľa operačného plánu zodpovedajúceho tejto situácii,“ informoval hovorca mesta Marián Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM