Peter Handzuš Hokej

Poprad dobyl Košice. O všetkom rozhodol kanadský gól

Poprad sa stal prvým tímom v tomto ročníku Tipsportligy, ktorý vyhral dva zápasy na košickom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Poprad dobyl Košice. O všetkom rozhodol kanadský gól
5
Galéria
Zdroj: TASR

Piatemu východniarskemu derby v sezóne predchádzala milá udalosť, keď prezident HC Košice Juraj Mondík ocenil útočníka Petra Bartoša pri príležitosti jeho tisíceho zápasu v najvyššej slovenskej súťaži.

Domáci mohli ísť do vedenia v 4. minúte, ale protiútok dvoch proti jednému Hričina nezakončil ideálne. V 6. minúte ušiel útočník Popradu Marek Zagrapan obrancovi Vašíčkovi, ten ho zastavil nedovolene a rozhodca bez váhania nariadil trestné strieľanie. V ňom však Popradčan neprekvapil brankára Kopřivu. Domáci brankár krátko na to zmaril aj príležitosť Krotáka, ktorý sa efektne dostal do šance. Popradský veterán pripravil v 17. minúte sľubnú pozíciu pre obrancu Dindu, tomu však v dôležitom momente skĺzol puk z hokejky. Domácim sa v prvej časti nedarilo prekvapiť hostí, ktorí sa prezentovali dobre organizovanou hrou v defenzíve.

Tá im prinášala úspech aj v druhej časti. V 24. minúte si popradský brankár Šúrek poradil s príležitosťou Suju, na opačnej strane Štrauch nevyužil v 27. minúte zmätok okolo Kopřivovej bránky. V 32. minúte sa však už skóre menilo. V brejku dvoch proti jednému prihral Bondra na Hendersona, ktorý trafil puk iba ľavou nohou, no ten skončil v bránke. Jeden z hlavných rozhodcov uznal gól po tom, čo sa poradil s kolegom pri videu.

Domáci nastúpili do tretej časti s viditeľnou snahou o vyrovnanie. V prvých desiatich minútach sa hralo najmä pred Šúrekom, no jeho spoluhráči nepúšťali súpera do výhodných streleckých pozícií. Chybu Ježka v 49. minúte nepotrestal Bartoš a Šúrek krátko na to zmaril aj príležitosti Nagya či Vargu. Domáci v závere skúsili aj hru bez brankára, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Zdroj: TASR

HC Košice – HK Poprad 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 32. Henderson (Bondra, Zagrapan). Rozhodovali: J. Konc, Müllner – Gajan, Smrek, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 2629 divákov.
Zostavy:
HC Košice: Kopřiva – Dudáš, Deyl, Šmach, Vašíček, Šedivý, Koch, Jankovič – Bicek, Suja, Jenčík – Hričina, Boltun, Nagy – Klíma, Bartoš, Milý – Novotný, Šoltés, Varga
HK Poprad: Šúrek – Fabian, Guliajev, Suchý, Dinda, Krempaský, Ježek, Krmenčík – Bondra, Zagrapan, Henderson – Kroták, Troliga, Matúš Paločko – Hvila, Lichanec, Vorobjev – Svitana, Mlynarovič, Štrauch

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM