Peter Handzuš Hokej

Poprad hladko vyhral nad Martinom

HK ŠKP Poprad – MHC Mountfield Martin 5:0 [1:0, 3:0, 1:0] Góly: 4. Jasečko, 26. Škovira, 29. Mlynarovič, 38. Kramár, 57. Rataj, Rozhodcovia: J. Konc - Bundil, Štefik, vylúčení: 7:6, navyše Uram /Martin/ 10 minút za nešportové správanie, presil

Zverenci popradského extrénera J. Pénzeša zvíťazili v Turci v úvodnon kole nového ročníka na Popradčanmi doma až v predĺžení 2:1. A tak sa dnes chystala odveta zo strany domácich, ktorí nastúpili s ďaľšou vo svete známou posilou Ladislavom Nagym s č. 17 na ľavom krídle prvého útoku. Milým prológom zápasu bolo odovzdanie šeku na 3000 eur výkonným riaditeľom HK ŠKP Tiborom Turanom a kapitánom mužstva Arne Krotákom riaditeľovi popradskej nemocnice Jozefovi Tekačovi a jeho zástupcovi na zakúpenie monitoru vitálnych funkcií pre centrálny príjem nemocnice. Na obnos prispeli dobrovoľnými finančnými čiastkami v charitatívnej akcii pred zápasmi diváci a k celkovej sume svojou hrivnou sa pridali aj hráči HK.
Forma kamzíkov má vzostupnú formu a potvrdili ju už v prvej tretine. Ako osy sa pustili do súpera z Turca. Veď už pri prvom vylúčení hráča zápasu Berana v 4 minúte dovolili mu odsedieť iba 29 sekúnd , pretože takmer od modrej obranca Jasečko poriadne vymietol delovkou pavúčiny Dzubinovej brány – 1:0. Mužstvo nasadlo na koňa a vytváralo pred martinskou bránou doslova koncert. Len škoda, že Sviatana, Paločko, Kmiť sa minuli cieľa, Mlynarovič poriadne zazvonil na ľavú žrď Dzubinu a neuspel ani Nagy. Tretina bola v plnej réžii ŠKP, aj keď miestami ,,zaštípali,, nebezpečnými atakmi aj Martinčania.
V 25. minúte rýchym prienikom na Dzubinovú bránu prenikal Nagy, neuspel, lebo Hriňa ho poriadne sekol. K Hriňovi si za chvíľu sadol za vyhodenie puku aj Drgoň. Ale až v presilovke 5:4 Popradčania znova využili prevahu a Škovirom zvýšili na 2:0. V tempe s chuťou hrajúci kamzíci neúprosne pálili puky na Dzubinu, ktorý v 29. min tretí raz lovil puk zo siete po strele Mlynaroviča. Na ľad prešla nervozita, začalo sa vylučovať a 10. min za nešportové chovanie si vyslúžil Martinčan Uram. Liace zápasu aj naďalej držali pevne domáci a martinský gólman sa prekonával. V 38. však znova kapituloval pri štvrtom góle kamzíkov. Turčania do poslednej tretiny nastúpili v bráne so Šimkom, ktorý vystriedal menej spoľahlivého Dzubinu. Martin sa snažil korigiovať nahadzovaním pukov nepriaznivý stav – Melichcerčík v domácej bráne bol proti! Nedali ani čestný úspech. Na taktickejšie hrajúcich kamzíkov nedorástli. Po ukážkovej rýchlej spokupráci Krotáka s Nagym druhý menovaný v 51. netrafil bránu hosti… Po ňom ani Rataj a Troliga. Aj ďalším nájazdom domácich Šimko bránil, nie však piatemu gólu Rataja. Podtatranci poriadne splatili svoj dlh súperovi z Turca a diváci ich vyprevadili potleskom.

Zdroj TASR

Zostrih zo zápasu a hlasy trénerov si môžete pozrieť vo videospráve.

Poprad hladko vyhral nad Martinom
1
Galéria
pp_dar_sek
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM