Hokej

Hral aj za Slovan, Poprad ho chcel už skôr: Kamzíkov najnovšie posilní silový útočník

Pre odchovanca martinského hokeja pôjde o štvrté extraligové pôsobisko. V dresoch Slovenska 20, Slovanu Bratislava a Banskej Bystrice má už 202 štartov.

Ilustračný obrázok k článku Hral aj za Slovan, Poprad ho chcel už skôr: Kamzíkov najnovšie posilní silový útočník
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Jakub Urbánek bol naposledy hráč Banskej Bystrice, teraz sa stal novou posilou popradskej ofenzívy. HK Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Vždy vysoké ambície

„S Popradom som komunikoval už dlhšiu dobu a keď mi prišla od Kamzíkov ponuka, tak som neváhal a rozhodol sa ju prijať. Pod Tatrami chcem nadviazať na výkony z konca sezóny 21/22, kedy mi to riadne sypalo. A čo sa týka tímových ambícií, tie sú v Poprade vždy vysoké a preto verím, že ich naplníme,“ povedal po príchode.

„Je to mladý hráč s veľkým potenciálom, chceli sme ho už skôr, ale zlanárila ho vtedy Banská Bystrica. Je výborne stavaný, s dobrou strelou švihom, silný na puku a v hre do tela. Hrá dobre aj defenzívne. Ak bude na sebe stále pracovať, tak bude hokejovo rásť,“ zhodnotil najnovšiu akvizíciu riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Hral aj za Slovan

Pre odchovanca martinského hokeja pôjde o štvrté extraligové pôsobisko. Postupne nazbieral v dresoch Slovenska 20, Slovanu Bratislava a Banskej Bystrice 202 štartov a v nich 37 gólov a 76 bodov.

Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2017, kde nastúpil na päť duelov.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM