Monika Vengrínová Samospráva

Poprad má ďalšieho kandidáta na primátora: Vo voľbách chce miešať karty aj Jozef Švagerko

Po tom, ako na raňajšej tlačovej konferencii oznámil svoju opätovnú kandidatúru na primátora mesta Poprad jeho súčasný primátor Anton Danko, na ďalšom stretnutí s novinármi svoje rozhodnutie kandidovať na hlavu mesta oznámil aj Jozef Švagerko.

Ilustračný obrázok k článku Poprad má ďalšieho kandidáta na primátora: Vo voľbách chce miešať karty aj Jozef Švagerko
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Švagerko je poslancom Mestského zastupiteľstva v Poprade i poslancom Prešovského samosprávneho kraja a do komunálnych volieb vstupuje ako spoločný kandidát SDKÚ a KDH, ktoré sa rozhodlo tentoraz nielen podporiť iného kandidáta (v predchádzajúcich voľbách Antona Danka, pozn.redakcie), ale postaviť vlastného. „Myslíme si, že dozrel čas, aby demokracia v tomto meste dosiahla vyššiu úroveň. Máme nové vízie, ktoré budeme neskôr predkladať,“ uviedol na margo podpory svojho člena v komunálnych voľbách Miroslav Glevaňák, okresný predseda KDH v Poprade.

Chce zmenu pre Poprad

Švagerko sa tak stal spoločným kandidátom strán KDH a SDKÚ, ktorého členom bol doposiaľ viceprimátor Milan Baran. Ten sa však v nastávajúcich voľbách rozhodol kandidovať za poslanca ako nezávislý. „Toto rozhodnutie pána Barana považujeme za nekorektné a je pre nás veľkým sklamaním. Pokladáme ho za úplné opustenie hodnôt, ktoré prezentoval v čase, keď bol vďaka podpore SDKÚ-DS nominantom v rôznych funkciách. Teraz sme sa rozhodli postaviť vlastného kandidáta a podporíme pána Švagerka,“ informovala Beáta Sichrovská, členka predsedníctva miestneho zväzu a podpredsedníčka regionálneho zväzu SDKÚ-DS.

Poslanec Švagerko sa rozhodol vo voľbách zamiešať karty, podľa jeho slov, najmä z dôvodu, že chce zmenu pre Poprad a naše mesto chce posunúť ďalej. Rodený Popradčan sa venuje ekonomike a účtovníctvu a jeho víziou je ako sám uviedol, predovšetkým vytvoriť z Popradu mesto cestovného ruchu, otvoriť ho nadaným a talentovaným ľuďom, dať zelenú dobrým a prospešným projektom a naopak stopku tým, ktorí by chceli sledovať len svoje vlastné ciele a záujmy.

Má to byť nekonfrontačná a konštruktívna kampaň

„Poprad potrebuje zmenu a tým aj ponuku nových nápadov a myšlienok. Chcem v ňom vytvárať vhodné podmienky pre mladých ľudí, ich vzdelávanie, strednej generácii zabezpečiť hlavne prácu a relax a seniorom pomáhať prežívať dôstojnú starobu. Ponúkam ľuďom to, čo im chýba, otvorenosť, ľudskosť, priestor pre dobré a zmysluplné nápady a novú kultúru vzťahov,“ uviedol Jozef Švagerko na dnešnej tlačovej konferencii.

Ten je so svojim tímom pripravený viesť nekonfrontačnú a konštruktívnu kampaň bez osobných výpadov. Ako ďalej uviedol, je presvedčený, že mesto Poprad sme dostali do daru a je potrebné posunúť ho ďalej, predovšetkým jeho vedenie. Jeho snahou je vytvoriť z Popradu mesto cestovného ruchu. Aj preto sa dnešná tlačovka s novinármi konala na letisku. Symbolicky tak chceli podľa neho vyjadriť nový úspešných štart a tiež poukázať na to, že letisko je aktuálne prakticky prázdne. „Letisko je symbolom premárnenej šance pre regionálny rozvoj v cestovnom ruchu. Celoročne by malo byť obsadené minimálne na 80 %, to, že to tak nie je, je spôsobené tým, že Poprad za celé roky neprevzal zodpovednosť a líderstvo v regionálnom rozvoji. Poprad je momentálne uzavretý celok a o svoje okolie sa stará veľmi málo. Našim cieľom bude zmeniť to. Chceme, aby sa celý región Popradu, Tatier a Spiša scelil,“ dodal člen volebného tímu a poslanec Mestského zastupiteľstva v Poprade Igor Wzoš.

Tlačová konferencia Jozef Švagerko
1
Galéria
Tlačová konferencia Jozef Švagerko
4
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM