Peter Handzuš Správy

Poprad dostal Lietajúceho Pegasa na kolesách. Primátor ho doniesol z Košíc

Cenu Európskeho týždňa mobility za trvalé opatrenie v oblasti mobility získali mestá Poprad a Moldava nad Bodvou. Primátori týchto miest si v Košiciach prevzali sošky Lietajúceho Pegasa na kolesách.

Ilustračný obrázok k článku Poprad dostal Lietajúceho Pegasa na kolesách. Primátor ho doniesol z Košíc
Foto: Peter Handzuš

Tohtoročný Európsky týždeň mobility sa konal 16.-22. septembra na podporu alternatívnych spôsobov dopravy a menej častého využívania automobilov. Plakety za aktivity v rámci kampane získali aj mestá Svidník a Lipany, zvláštne ocenenie za plán udržateľnej mestskej mobility patrí Banskej Bystrici. Informoval o tom národný koordinátor Európskeho týždňa mobility Gejza Legen.

Cezhraničný projekt v spolupráci s Ukrajinou koordinovala na Slovensku Agentúra na podporu regionálneho rozvoja Košice. Ceny v rámci projektu udeľovala odborná porota.

„Myslím si, že tá kampaň splnila cieľ, každý deň sa objavila nejaká správička o tom, čo robia mestá. Premiér a vláda SR sa objavili počas kampane v Bratislave na bicykloch, o čom priniesli reportáže aj komerčné médiá,“ konštatoval Legen.

Do kampane sa tento rok zapojilo 13 samospráv, o jednu viac ako vlani. „Aj tie opatrenia ukazujú, že ideme správnym smerom a že je záujem o zavádzanie alternatívnych spôsobov dopravy, či už posilňovaním MHD, alebo budovaním cyklotrás,“ dodal národný koordinátor kampane.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM