Marián Handzuš Hokej

Poprad najlepšou možnosťou, hovorí Daniel Brejčák

Z nového pôsobiska v metropole východu sa Daniel Brejčák dlho netešil. Po piatich stretnutiach sa nešťastne zranil a na extraligový ľad sa vrátil až v službách svojho materského klubu. 38. kolo proti nemu navyše postaví práve košických "oceliarov".

Ilustračný obrázok k článku Poprad najlepšou možnosťou, hovorí Daniel Brejčák
Foto: Dominika Handzušová

Čo sa udialo v Košiciach, prečo ste museli odísť?

Bohužiaľ som sa zranil a počas mojej dlhej absencie prišli do Košíc noví obrancovia. Tým pádom pre mňa už nebol priestor, aby som mohol hrať. Vzájomne sme sa dohodli, že bude lepšie, keď pôjdem ďalej.

Z Košíc ste sa tak presunuli naspäť do materského Popradu. Aké podmienky vám „kamzíci“ ponúkli a prečo ste sa rozhodli práve takto?

Nebolo veľmi na výber, keďže som dlho nehral. Poprad bol tá najlepšia možnosť, aby som mohol pravidelne hrávať. Navyše prostredie veľmi dobre poznám a hádam mužstvu pomôžem.

Košice majú výhodu farmárskeho tímu, ktorý by mal slúžiť práve na rozohrávanie sa zranených hráčov. Dostali ste túto možnosť?

Áno, vedenie mi dalo na výber, no myslím, že hrať v 1. lige by bol pre mňa krok späť. Myslím, že by ani nebola veľká šanca na návrat do „prvého tímu". Som zvyknutý hrať extraligu a tak som Bardejov odmietol.

Čo osobný život v Košiciach? Ako prežívate prestup v tomto smere?

V tomto smere ma to trošku mrzí, lebo v Košiciach som si zvykol a v podstate sa tam zabýval. S tým ale nič nenarobím, taký je život, športový, aj ten osobný.

Dostali ste ponuky aj od iných mužstiev?

Nič iné som v podstate neriešil, aj keď sa ozval ešte jeden extraligový klub. Do konca sezóny už neostáva veľa, ja chcem hrávať. Spoznávať nové podmienky by bolo náročné. Takto som prišiel do starého, ale známeho prostredia.

Pred sezónou ste sa po podpísaní zmluvy s Košicami nevyjadrovali na adresu Popradu práve pozitívne. Zmenilo sa niečo?

Nedá sa povedať, že „nie pozitívne“, jednoducho som len povedal pravdu. Z minulej sezóny sú však už všetky resty vyriešené. Súčasné podmienky sú na slovenské pomery dobré a aj spoluhráči mi potvrdili, že už majú nejaký ten mesiac vyplatený.

Ako vás prijal staronový kolektív pod Tatrami?

Vtipmi na môj účet, uťahovali si zo mňa, že som v Košiciach dlho nepobudol. Poznám tu takmer všetkých chlapcov, takže po tejto stránke bol príchod bezproblémový.

Ako vidíte svoju budúcnosť? Spájate ju aj naďalej s materským klubom?

Zmluvu v Poprade mám do konca sezóny, nad ďalšou budúcnosťou je ešte skoro rozmýšľať. Chcem sa v prvom rade rozohrať a dôležité je, aby mi vydržalo zdravie, keďže doteraz to nebolo ideálne.

Daniel Brejčák
14
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM