Hokej

Poprad nevyužil 2 minúty presilovky 5 proti 3. Mikula: Takto som si to nepredstavoval!

Popradčania síce prehrávajú 0:1 na zápasy, no vo štvrtok hrajú opäť doma a majú šancu vyrovnať.

Ilustračný obrázok k článku Poprad nevyužil 2 minúty presilovky 5 proti 3. Mikula: Takto som si to nepredstavoval!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Hokejový Poprad sa musí podľa Samuela Mlynaroviča pred druhým zápasom kvalifikácie o postup do štvrťfinále Tipos extraligy poučiť z chýb. „Kamzíci“ nevyužili v stredu výhodu domáceho prostredia a s Nitrou prehrali 1:2. Ich jediný strelec bol práve Mlynarovič.

Domáci hrali väčšinu zápasu na tri formácie, keďže hneď v úvode sa zranil Matej Paločko. Na konci prvej tretiny navyše dostal Frenks Razgals trest 5 min+DKZ za seknutie.

Hrá sa tvrdo

„Bohužiaľ, súperili sme s brankárom Nitry. Mali sme veľa striel, ale všetky videl. Na konci sme urobili chybu, oni išli sami na bránu a dali gól. Bolo to fyzicky náročné, no také je play off. Hrá sa tvrdo, nie v rukavičkách. My sa s tým musíme stotožniť a zlepšiť sa,“ povedal Mlynarovič.

Center druhej formácie Popradu vyrovnal na 1:1 v 39. minúte, keď tečoval strelu Bena Betkera. Práve to je podľa neho recept na úspech v ďalších dueloch:

„Musíme sa pred neho postaviť, aby nevidel. Je to kvalitný brankár a my sme boli nedôrazní, nešli sme tam a on všetko videl. To nás stálo víťazstvo. Play off sa začalo a nemáme inú možnosť len trikrát Nitru zdolať.“

Domáci zlyhali hlavne v presilových hrách. Na začiatku mali pätminútovú výhodu po faule Františka Gajdoša. O 32 sekúnd bol vylúčený aj kapitán hostí Branislav Mezei, no domáci to nevedeli využiť. Presadili sa až v druhej tretine po teči Samuela Mlynaroviča.

Dve minúty 5 proti 3

„Takto som si nepredstavoval zápas. V prvom rade som čakal, že využijeme veľkú šancu, ktorou bola dvojminútová presilovka 5 na 3. Mali sme dostať súpera k takej hre, aby to potom otvoril. Pravdou je, že to pre nás skončilo bezvýsledne. Súper sa dokonca dostal do vedenia a museli sme ich naháňať. Popritom sme stratili dvoch hráčov v útoku. Pol zápasu sme hrali na tri útoky, čo je citeľná strata v takom stretnutí. Kondičná schopnosť nie je nevyčerpateľná a potom prišli aj oslabovky,“ uviedol kouč „kamzíkov“ Peter Mikula.

Šanca vyrovnať

Popradčania síce prehrávajú 0:1 na zápasy, no vo štvrtok hrajú opäť doma a majú šancu vyrovnať.

„Trpíme na premieňanie šancí. Síce sme ich prestrieľali, no to je málo platné. Treba zablahoželať súperovi. Všetko je ešte otvorené. Potrebujeme si ešte viac vstúpiť do hlavy, byť agresívnejší a otočiť sériu na svoju stranu,“ skonštatoval domáci kouč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM