Hokej

Poprad odohrá v príprave 10 zápasov: Je ešte bez posíl, ktoré zdržiava byrokracia

Podľa trénera sa bude veľa korčuľovať a venovať sa práci s pukom. Hráči musia podľa jeho slov puk ovládať v plnej rýchlosti, pod tlakom a aj v únave.

Ilustračný obrázok k článku Poprad odohrá v príprave 10 zápasov: Je ešte bez posíl, ktoré zdržiava byrokracia
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Na prvom tréningu bolo 28 hráčov, chýbali ešte nové posily Kazach Arťom Lichotnikov a Američan Andrew Yogan, ktorý získal so Slovanom v minulej sezóne majstrovský titul.

Popradčania absolvujú pred štartom nového ročníka Tipos extraligy 10 prípravných zápasov a odohrajú aj domáci Tatranský pohár.

„Kamzíci“ nastúpia v predsúťažnom období v špeciálnej sade dresov. Hráčov A-tímu doplnili aj nádejní juniori, ktorí zabojujú o miesto v prvom mužstve.

Výrazná obmena

Pre byrokratické zdržania sa do Popradu ešte nestihli dostať Lichotnikov a Yogan, ktorých príchod sa očakáva budúci týždeň.

„Prvý tréning bol hlavne o zoznámení sa s ľadom, aj keď niektorí chlapci naň chodili aj počas letnej prípravy. Sme takmer kompletní, chýbajú nám dvaja hráči, ktorých zdržali administratívne záležitosti. Budeme sa chystať na prípravné zápasy, Tatranský pohár a na ligu. Príprava bude na suchu a na ľade. Chceme veľa korčuľovať a venovať sa práci s pukom, pretože som zástanca toho, že hráči musia puk ovládať v plnej rýchlosti, pod tlakom a aj v únave. Tomu sa budú venovať naše cvičenia, nech hráči vedia správne riešiť herné situácie,“ povedal tréner Popradčanov Martin Hrnčár pre oficiálnu webstránku klubu.

Oproti minulej sezóne prišlo k výraznej obmene kádra.

Z majstrovského Slovana prišli brankár Anthony Peters a útočník Yogan. Ďalšími legionármi sú ofenzívni hráči Kazach Lichotnikov a Nór Markus Söberg.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Päticu dopĺňa fínsky bek Olli Vainio z fínskej ligy. Lídrami tímu bude dvojica kapitán Patrik Svitana a Dávid Skokan.

Poriadna zaberačka

Najviac sa zmenila obrana, keď prišli z iných extraligových tímov Jakub Meliško, Oldrich Kotvan a dres „kamzíkov“ si oblečie aj Tomáš Bokroš, ktorý absolvoval letnú prípravu v Trenčíne:

„Prvý tréning na ľade v Poprade bol zahrievací, začiatky sú ťažké, nebol som na ľade štyri mesiace. Čaká nás poriadna zaberačka, nielen v posilňovni, ale aj na ľade, kde budeme tráviť viac času, ako v sezóne.“

Rozpis prípravných zápasov HK Poprad:

  • 9. augusta: MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad
  • 11. augusta: HK Poprad – HC Grotto Prešov
  • 12. augusta: HK Poprad – Comarch Cracovia
  • 18. augusta: HK Poprad – Rytíři Kladno
  • 20. augusta: HK Poprad – Vaasan Sport (Tatranský pohár)
  • 21. augusta: HK Poprad – ??? (Tatranský pohár)
  • 30. augusta: HK Spišská Nová Ves – HK Poprad
  • 1. septembra: VHK Robe Vsetín – HK Poprad
  • 8. septembra: HC Prešov – HK Poprad
  • 9. septembra: HK Poprad – HK Spišská Nová Ves

Súpiska HK Poprad na prvom tréningu:

  • Brankári: Anthony Peters, Štefan Valluš, Matej Hurčík
  • Obrancovia: Tomáš Bokroš, Jakub Meliško, Adam Drgoň, Daniel Brejčák, Olli Vainio, Oldrich Kotvan, Maroš Mešár, Boris Brincko, Martin Šeliga
  • Útočníci: Patrik Svitana, Dávid Skokan, Adrián Valigura, Patrik Sokoli, Lukáš Paukovček, Peter Kundrik, Markus Söberg, Miloš Bubela, Samuel Petráš, Matej Paločko, Samuel Mlynarovič, Andrej Kukuča, Adam Jevoš, Štefan Dlugoš, Michal Stanček, Markus Suchý

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM