Iné športy

Poprad ovládli karatisti. Darilo sa aj mladým Shihanistom

V sobotu 14. mája privítala Aréna Poprad vyše štyristo šesťdesiat malých karatistov, ktorí prišli zabojovať o tituly Majstrov Slovenska pre rok 2016 v kategóriách karate agility, kata a kumite detí a žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad ovládli karatisti. Darilo sa aj mladým Shihanistom
Foto: Shihan Poprad

Prvé medaily sa rozdeľovali v kategóriách karate agility. Za Karate klub Shihan Poprad medzi 9-ročnými dievčatami Ema Zacharová vybojovala zlato a Veronika Jalowiczorová skončila strieborná.

V súťaži súborného cvičenia kata sa Shihanistom nedarilo. Andrej Tapfer medzi 5-ročnými chlapcami, rovnako ako Behjamín Hyben medzi 6–7 ročnými chlapcami a Tomáš Stoklasa medzi mladšími žiakmi vypadli v eliminácií. Z eliminácií sa nepodarilo postúpiť ani starším žiakom Hugovi Hybenovi a Michaele Kromkovej.

Hneď po kata nasledovalo slávnostné otvorenie súťaže, čoho súčasťou bolo aj dekorovanie víťazov Slovenského pohára v jednotlivých súťažných kategóriách. Zo Shihanistov si túto cenu prevzala Barbora Glatzová, za víťazstvo v kategórií športového zápasu kumite mladších žiačok do 37kg.

Popoludňajší program patril už len zápasom kumite. Tu sa ako prvý predstavil medzi 6–7 ročnými chlapcami Benjamín Hyben, ktorý vybojoval bronz. V kategórií mladších žiačok do 37kg si výborne počínala Barbora Glatzová, ktorá nenašla premožiteľku a získala pre popradské farby majstrovský titul. Ďalšie zlato, rovnako aj do svojej zbierky hneď pridala Ema Zacharová, za víťazstvo v kategórií mladších žiačok do 27kg. Veronika Jalowiczorová skončila v tejto kategórií bronzová. Bronzový skončil aj Adam Chudík medzi staršími žiakmi do 40kg. Filipovi Chudíkovi sa v tejto kategórií nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. V eliminácií skončil aj Matúš Duda medzi mladšími žiakmi do 30kg.

Na záver prišli na rad súťaže kumite družstiev. Mladšie žiačky v zložení Veronika Jalowiczorová, Ema Zacharová a Barbora Glatzová, tretí krát po sebe nedali svojím súperkám šance a zdvihli nad hlavu majstrovský pohár. Starší žiaci v zložení Adam Chudík, Filip Chudík a Matúš Duda skončili v eliminačných bojoch. Karate klub Shihan Poprad obsadil na majstrovstvách v celkovom hodnotení štvrté miesto.

/jgz/

MSR v karate Poprad
15
Galéria
Foto: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM