Monika Vengrínová Kultúra

Poprad cez víkend ožije Vianocami: Jarmok potrvá celé 2 dni, príde vyše 200 predajcov

Vianoce sa nezadržateľne blížia a pre všetkých, ktorí ešte nemajú nakúpené darčeky alebo len chcú nasať pravú predvianočnú atmosféru, bude vianočný jarmok jedinečnou príležitosťou.

Ilustračný obrázok k článku Poprad cez víkend ožije Vianocami: Jarmok potrvá celé 2 dni, príde vyše 200 predajcov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejné desiate pokračovanie tradičného podujatia sa vedenie mesta rozhodlo predĺžiť na základe pozitívnych reakcií verejnosti na doterajšie ročníky. V sobotu a v nedeľu 15. a 16. decembra 2012 sa tak domáci i návštevníci môžu tešiť na viac ako 200 prihlásených predajcov, ktorí vo svojich stánkoch ponúknu tradičné remeselné výrobky i občerstvenie.

„Prídu medovnikári, košikári, keramikári, predajcovia vianočných stromčekov, kožuchov, sviečok, vianočných ikebán, výrobkov z dreva, prútia, kovu a mnohých ďalších tovarov“, hovorí vedúca oddelenia cestovného ruchu, prezentácie mesta a MIC Zuzana Švantnerová.

V sobotu bude súčasťou programu pravá dedinská zabíjačka, chýbať nebude predaj pstruhov, pečenie tradičných vianočných medovníčkov a oblátok v Podtatranskom múzeu. Bohatý kultúrny program spestrí celá plejáda účinkujúcich.

„Na Námestí sv. Egídia vystúpi dychová hudba Popradčanka, DFS Letnička, FS Urpín, Štefan Skrúcaný, FS Vagonár, Monika Stanislavová, Popradčanka, v kine Tatran sa predstaví divadlo Babadlo a v Aréne dokonca kapela Olympic“, vypočítava Rudolf Kubus, vedúci oddelenia kultúry na popradskej radnici. Na kultúrnom programe sa finančne spolupodieľala aj Oblastná organizácia CR Región Vysoké Tatry.

Návštevníci jarmoku budú môcť zahnať hlad v Salaši u Franka a v ďalších stánkoch, ktoré zostanú otvorené aj po jarmoku. Občerstvenie a remeselné výrobky budú ponúkať až do 22. decembra. Centrum mesta Poprad sa tak v najbližších dňoch stane atraktívnym lákadlom pre všetkých, ktorí si budú chcieť vychutnať tradičnú vianočnú atmosféru a vybrať originálny vianočný darček pre svojich najbližších.

Pozrite si program vianočného jarmoku v Poprade.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM