Peter Handzuš Hokej

Poprad potvrdil postavenie v tabuľke: Na 3. mieste o bod pred Košicami

HK Poprad po zlom začiatku rozhodol o trojbodovom zisku v druhej tretine zápasu 10. kola Tipsportligy proti MsHK DOXXbet Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Poprad potvrdil postavenie v tabuľke: Na 3. mieste o bod pred Košicami
51
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V prvej tretine zaujalo iba dianie z 13. minúty. Najskôr sa do sľubnej šance po prihrávke Handlovského dostával žilinský obranca Meliško, ale bol faulovaný. Počas signalizovaného vylúčenia sa k puku dostal kanadský útočník hostí Martindale a od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – 0:1. V závere prvého dejstva mali Popradčania výhodu presilovej hry, Tomek však veľa práce nemal.

Na začiatku druhej tretiny sa žilinskí „vlci“ do súpera poriadne zahryzli a druhá formácia „kamzíkov“ po zdrvujúcom tlaku kapitulovala. Poulin totiž v 23. minúte našiel strieľanou prihrávkou Holoviča a Corbeil bol na jeho teč prikrátky – 0:2. O chvíľu mohol znížiť Richard Rapáč, ale situáciu 2 na 1 vyriešil nedôraznou strelou do pripraveného Tomeka. V 29. minúte vyrobili domáci poriadny závar pred Tomekom a Jurík si v šanci Svitanu pomohol nedovolene hodením hokejky. Z nariadeného trestného strieľania sa najproduktívnejší hráč Popradu Patrik Svitana nemýlil – 1:2. O tri minúty domáci vyrovnali. V poradí tretej presilovej hre sa strelou z pravého kruhu na bližšiu žrď presadil Mlynarovič. Šesť sekúnd pred odchodom na druhú prestávku udreli Popradčania. Puk v bráne hostí skončil z hokejky faulovaného Štraucha a domáci tak otočili tromi gólmi za sebou výsledok z 0:2 na 3:2.

V tretej tretine podržal „kamzíkov“ skvelými zákrokmi brankár Corbeil. Postupne si na ňom v dobrých príležitostiach vylámali zuby Poulin, Konečný či Kučkin. V závere sa hostia nadýchli k mohutnému tlaku, ktorý minútu a trištvrte pred koncom riadneho hracieho času znásobili odvolaním Tomeka z hry. Takmer celý záver sa odohrával v obrannom pásme Popradu, ktorého hráči si už tesné víťazstvo nad Žilinou ustrážili.

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „My sme nezačali dobre. Boli sme nedôslední v herných situáciách, keď sme ich nedoťahovali do konca. V druhej tretine sme otočili výsledok. Chalanov chcem pochváliť, skóre sme nielen dotiahli, ale dali aj jeden gól navyše. V tretej tretine sa nám silou vôle podarilo ustáť tlak súpera. Ďalšie tri body do tabuľky pre nás sú veľmi podstatné. Dnes bolo vidieť aj tlak na psychiku hráčov. Toľko zápasov neprehrať je zaväzujúce aj voči divákom. Žilina bola aktívna, ceníme si získané body.“

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: „Na dnešný zápas by som sa pozrel z troch pohľadov. Naše tri individuálne chyby taktického charakteru domáci dokonale potrestali. Na takejto úrovni by sa to nemalo stávať. Druhý pohľad je zloženie kádra, najmä zdravotný stav našej obrany. Z našich siedmych obrancov na ľade mali až štyria 21 rokov a menej, až traja obrancovia zo základnej zostavy nám absentujú. S ich výkonmi som bol spokojný. Tretí pohľad je, že nedávame šťastné góly. Máme aj smolu, verím že to príde a zlomíme to tvrdou prácou na tréningoch. V tretej tretine sme totiž mali dostatok príležitostí. Súperovi gratulujem k víťazstvu.“

Foto: Peter Handzuš

HK Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Góly: 29. Svitana (tr. strieľanie), 32. Mlynarovič (Svitana, Brejčák), 40. Štrauch (Mlynarovič, Davydov) – 13. Martindale (Handlovský), 23. Holovič (Poulin, Turian). Rozhodovali: Müllner, D. Konc – Stanzel, Kollár, vylúčení: 1:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1169 divákov.

HK Poprad: Corbeil – Fabian, Jáchym, D. Brejčák, König, McDowell, Davydov, Zadražil, Dinda – Ježek, Heizer, R. Rapáč – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Bondra, Lichanec, Abdul – Bogoslovskij, Paločko ml., Paločko.

MsHK DOXXbet Žilina Tomek – P. Mikuš, Roman, Poulin, Mendrej, Meliško, Chaloupka, Turian, Babka – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Ondruš, Húževka, Rogoň.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM