Peter Handzuš Rôzne

Poprad pred horúčavami varujú výstrahou druhého stupňa: Teploty až 34 °C!

Ako v pekle. Valí sa na nás horúčava, aká tu toto leto ešte nebola. Meteorológovia varujú okres Poprad pred extrémne vysokými teplotami. Ortuť teplomera má atakovať až 34 °C.

Ilustračný obrázok k článku Poprad pred horúčavami varujú výstrahou druhého stupňa: Teploty až 34 °C!
Zdroj: TASR

Teploty, pri ktorých prestáva všetka sranda. V našich končinách sa už čoskoro poriadne silno zapotíme. „V okrese Poprad sa miestami očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 30 – 34 °C,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu, ktorí pre náš okres už vydali výstrahu druhého stupňa. Tá platí v utorok a stredu od obeda do 18:00 hod. večer.

Vysoká teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

„Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varujú odborníci zo SHMÚ.

To však ale zďaleka nie je všetko. Pred vysokými teplotami nás totiž varujú aj dnes. Na pondelok vydali odborníci zo SHMÚ výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od 12:00 hod. do 18:00 hod. Teploty sa podľa nich majú vyšplhať až na 33 °C.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM