Peter Handzuš Hokej

Poprad prehral v Žiline

Kamzíci prišli o body 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

MsHK DOXXbet Žilina – HK AutoFinance Poprad 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Zostavy:
MsHK DOXXbet Žilina: Laco – Devečka, Kudělka, Harant, Dlouhý, Houdek, Ďurkech, Krčula, Staňo – Sivák, Róbert Huna, Richard Huna – Drábek, Nemec, Stupka – Drevenák, Troliga, Smotrila – Sýkora, Linet, Kubiš.

HK AutoFinance Poprad: Melicherčík – Pentikäinen, Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, Kramár, Malina – Strömberg, Koskinen, Kuľha – Vaic, Balán, Michal Chovan – Svačina, Kroták, Rapáč – Škovira, Takáč, Svitana

Góly: 7. Troliga, 8. Linet, 20. Harant, 60. Devečka – 12. Chovan, 23. Svačina, 54. Kuľha. Rozhodovali: Goga – Bundil, Šefčík, vylúčení: 9:7, navyše: 48. Houdek, 55. Ďurkech (obaja Žilina) obaja 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1295 divákov.

Úvod zápasu patril domácim. Nemec však vo vlastnom oslabení zakončil len do Melicherčíka a strela Richarda Hunu skončila na brvne. V 7. minúte sa pred brankárom hostí najlepšie zorientoval Troliga a na dvakrát prepasíroval puk za jeho chrbát – 1:0. O 56 sekúnd neskôr našiel Sýkora z rohu klziska pred bránkoviskom Lineta a ten z prvej zvýšil na rozdiel dvoch gólov. V 12. minúte pri signalizovanom vylúčení domácich prenikol Strömberg a Michal Chovan už nemal problém doklepnúť puk po jeho prihrávke do odkrytej brány. Žilinčania kontrovali 25 sekúnd pred prvou sirénou v početnej výhode, keď na modrej čiare napriahol Harant a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

V prostrednom dejstve začali Popradčania viac korčuľovať a odzrkadlilo sa to aj na ich výkone. Hneď na začiatku si vybojovali 103 sekúnd dlhú presilovú hru, ktorú už po dvadsiatich sekundách využil Svačina. V 26. minúte „kamzíci“ vyšachovali žilinskú obranu a Takáč mal pred sebou odkrytú bránu. Laco sa však zázračne natiahol a puk zachytil. Na opačnej strane sa dostal do samostatného úniku Richard Huna, ale namieril len do Melicherčíka. V 34. minúte našiel Drevenák Smotrilu, ktorý z bezprostrednej blízkosti strážcu súperovej svätyne neprestrelil.

V tretej tretine sa hral bojovný a pomerne nervózny hokej, veľa sa vylučovalo. V polovici dejstva mohol Richard Huna zvýšiť na 4:2, ale v dobrej pozícii spomedzi kruhov minul súperovu bránu. Na opačnej strane v 54. minúte vystrelil od mantinelu Kuľha a puk prekĺzol za Lacov chrbát do siete. Popradský útočník tak oslávil svoj 800. zápas v najvyššej slovenskej súťaži tým najlepším spôsobom. Jeho presný zásah ale nakoniec Podtatrancom body nepriniesol, pätnásť sekúnd pred koncom sa natlačil pred bránu Sivák, jeho pokus Melicherčík len vyrazil a Dušan Devečka ho pretlačil do brány.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM