Martin Sýkora Rôzne

Poprad púšťal balóny so želaniami: Nebo plné farieb a detských snov

V sobotu (10. decembra) sa medzikostolie na popradskom námestí naplnilo deťmi, ktoré svoje želania púšťali do nebies. Premiérové podujatie sa stretlo s veľkým úspechom.

Ilustračný obrázok k článku Poprad púšťal balóny so želaniami: Nebo plné farieb a detských snov
Foto: Martin Sýkora

Popradské námestie patrilo počas víkendu deťom. Práve tu by sa mala začať púť splnených prianí. Každý, kto sa zúčastnil dobročinného podujatia dostal balón, na ktorý si napísal svoje želanie.

Myšlienka má nevídanú silu

„Nápad vznikol pri integrácii – podujatí, pri ktorom sa vytvorila niekoľkokilometrová živá reťaz. Keď som videla, ako sa všetky deti držia za ruky – to bola sila. Vtedy ma to napadlo a už to bolo,“ povedala Anna Schlosserová, ktorá v tomto roku už po druhý krát spojila ľudí na popradskom námestí. „Ak niečomu veríme, napíšeme si to a pustíme do neba, tak sa nám to splní,“ dodala Schlosserová k sobotňajšej ak­cii.

„Myšlienka je najsilnejšia zo všetkých vecí,“ konštatovala organizátorka podujatia.

Deti, ich rodičia alebo motorkári, ktorí sa opäť podieľali na akcii pre najmenších, si pomáhali napísať na balóny svoje želania. Organizátorky potešila súčasná generácia detí. „Bola som neskutočne šťastná, keď z deviatich detí sedem napísalo prianie, aby sme boli všetci zdraví a šťastní. To je úžasné,“ dodala Schlosserová.

Balóny želaní - popradské námestie 12/2016
9
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Balóny vyleteli do neba naraz

„Teším sa, že sa nám to podarilo v tomto vianočnom období. Vianoce sú časom, kedy sa želania zvyknú plniť. Povedali sme si, že všetky priania putujú cez nebo, preto nám balóny prišli vhod. Ale hlavnými strojcami plnení našich želaní sú väčšinou naši rodičia,“ vysvetlila Janka Rackovská.

Všetky balóny putovali na povedal do neba, kde by mali byť želania vyslyšané a do dvoch týždňov aj splnené. Aspoň tak to sľúbili organizátorky spolu so slovenskými motorkármi.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM