Peter Handzuš Hokej

Poprad rokuje o prestupe Richarda Rapáča. Výsledok sa dozvieme zrejme v nedeľu

Slovenský hokejista Richard Rapáč je blízko k prestupu do tímu Rapperswil-Jona Lakers. Jeho súčasný klub HK Poprad so švajčiarskou stranou rokuje, no za produktívneho hráča chce adekvátnu náhradu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad rokuje o prestupe Richarda Rapáča. Výsledok sa dozvieme zrejme v nedeľu
Foto: Peter Handzuš

Dvadsaťosemročný krídelník patrí v prebiehajúcom ročníku k lídrom tímu spod Tatier, ktorý prechádza turbulentným obdobím. Vo štvrtok mu Disciplinárny senát Tipsport Ligy vystavil zákaz prestupov a hosťovaní, až pokým nové vedenie „kamzíkov“ nevyrovná finančné podlžnosti z minulosti. Za neoprávnený štart hráča v treťom zápase za sebou im navyše po základnej častí odpočíta tri body.

Rapáč, ktorý v súčasnosti trénuje v Rapperswile, už skôr deklaroval svoj odchod do švajčiarskej ligy. Počas ročníka odišiel z Popradu aj jeho brat Branislav a zamieril do Pardubíc. Celá situácia by sa mala vyriešiť do konca tohto týždňa. „Klub rokuje o jeho odchode. Výsledok rokovania bude známy v nedeľu, keď sa dozvieme, či došlo k dohode. Záujmom HK Poprad je dosiahnuť výmenu a za Richarda získať náhradu z radov švajčiarskeho celku,“ píše sa na oficiálnom facebookovom profile „kamzíkov“.

V 39 dueloch aktuálnej sezóny nazbieral Richard Rapáč v Poprade 31 bodov za 13 gólov a 18 asistencií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM