Monika Vengrínová Hokej

Poprad s Banskou Bystricou opäť neuspel. Po tesnom výsledku si tri body odváža súper

Ani druhý extraligový zápas v tejto sezóne proti aktuálne druhej Banskej Bystrici Kamzíkom nevyšiel. Dva góly Krotáka a Mlynaroviča na rozbehnutú Bystricu nestačili. Poprad tak klesol v tabuľke na piate miesto.

Ilustračný obrázok k článku Poprad s Banskou Bystricou opäť neuspel. Po tesnom výsledku si tri body odváža súper
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pod Tatrami sa od začiatku hral obojstranne rýchly kombinačný hokej s dôrazom v osobných súbojoch. Už v druhej minúte ľahko prešiel obranou hostí Paločko a faulovaný nastrelil z dobrej pozície žrď Kalembovej svätyne. V polovici prvej tretiny opečiatkoval domácu bránku Zigo.

V úvode prostrednej časti hry mali veľkú možnosť otvoriť účet zápasu domáci hokejisti. Na trestnej sedeli za hostí Zigo a Handlovský. Minútovú výhodu Poprad nevyužil, prekonaného Kalembu na bránkovej čiare zastúpil obranca Macháček. Skóre zápasu otvoril v 26. minúte Bambúch nahodeným pukom od červenej čiary – 0:1. O štyri minúty už hostia viedli rozdielom dvoch gólov zásluhou presilovkovej trefy Handlovského. Domácu zástavu zdvihol v 33. minúte kapitán Popradu Kroták – 1:2. Do konca tretiny sa už Popradčanom vyrovnať nepodarilo.

O rýchle vyrovnanie sa postaral v 43. minúte úplne osamotený Mlynarovič a začínalo sa odznova. Vo vlastnom oslabení unikajúci Tomáš Sýkora zakončil tesne vedľa. Na druhej strane Kafku efektne vychytal Sidor. Osem minút pred koncom sa hostia opäť presadili z presilovej hry. Puk do brány dotlačil opäť Handlovský. Po góle sa u domácich zdvihla vlna nevôle, reklamovali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Popradčanom sa i navzdory oddychovému času a hry bez brankára vyrovnať nepodarilo.

HK Poprad – HC 05 Banská Bystrica 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Góly: 34. Kroták, 43. Mlynarovič – 32., 53. Handlovský, 26. Bambúch. Rozhodovali: Lauff – Korba, Rovenský, vylúčení: 7:8, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1562 divákov

HK Poprad - HC´05 Banská Bystrica
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM