Monika Vengrínová Hokej

Poprad s novou posilou. Z vyrovnaného zápasu si tri body odniesla Nitra

Na popradskom zimáku sa hral po celý čas vyrovnaný hokej. Kamzíkom s novou posilou v tíme, však nevychádzali presilovky a v oslabení inkasovali hneď prvý gól. Nitrania si celkovo v zápase vytvorili viac streleckých príležitostí, čo sa odrazilo i na výsledku v ich prospech.

Ilustračný obrázok k článku Poprad s novou posilou. Z vyrovnaného zápasu si tri body odniesla Nitra
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad, s novým obrancom Látalom v zostave, inkasoval hneď z prvej presilovky súpera. V dobrej streleckej pozícii sa ocitol Stümpel, ktorý ju zadovkou vylepšil pre Lukáša Nováka. Ten poslal puk nechytateľnej k vzdialenejšej žrdi Sidorovej bránky – 0:1. Po Fabianovej strele od modrej mohli vyrovnať Paukovček aj Takáč, ale v skrumáži pred bránkou nedokázali presne zakončiť. Následne našiel Sýkora parádnou prihrávkou Lapšanského, ten si osamotený s Lakosilom neporadil. Na prestávku tak odchádzali s najtesnejším vedením hostia z Nitry.

Aj úvod druhého dejstva patril Nitranom. Najväčšiu príležitosť navýšiť vedenie spálil Tománek. Vo vlastnom oslabení unikol obranca kamzíkov Brejčák, blafák však nedotiahol do gólového konca. Po polovici zápasu mali stále mierne navrch hosťujúci hráči podporovaní spoľahlivým Lakosilom. V 32. minúte mohol po nenápadnom teči skórovať Henrich Ručkay, puk letel ponad bránku. Popradčania sa nevedeli dlho dostať z vlastného pásma, výsledkom čoho bol v 36. minúte gól Lelkeša. Bezkrvný výkon domácich pokračoval aj naďalej, ale v samom závere Lukáš Novák na 3:0 pre Nitru vďaka dobrému zásahu Sidora nezvýšil.

V tretej tretine pokračoval rozháraný hokej a často sa vylučovalo na oboch stranách. Po návrate z trestnej lavice mohol vsietiť kontaktný gól Popradu Drábek, Lakosil včas zasiahol betónom. Taktický zámer hostí brániť v pätici od červenej čiary im vychádzal dokonale. Popradskí hokejisti účinný recept hľadali veľmi ťažko. V 49. minúte pri vylúčení M. Segľu šikovne do útočného pásma zatiahol puk Kroták, našiel voľného Kuraliho, ktorý sa nemýlil – 1:2. Dve a pol minúty pred záverečným klaksónom mal výsledkovú poistku na hokejke Jakub Ručkay, Sidor udržal kamzíkov v hre o body. Následne sa nechali Popradčania vylúčiť. Nepomohol im ani vyžiadaný oddychový čas a hra bez brankára v poslednej minúte. Tománek tak v 60. minúte do opustenej bránky potvrdil tri body pre Nitru.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Stretnutie bolo veľmi vyrovnané. Hlavný dôvod prehry vidím v presilových hrách, ktoré sme hrali zle. Nitra nebola lepšia, ale šťastnejšia. S koncovkou sa trápime a s jedným gólom sa doma ťažko vyhráva.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „S Popradom sme si vylepšili už aj tak priaznivú bilanciu. Mali sme viac čistých gólových príležitostí, Lukáš Novák a Tománek ich mali niekoľko. Napokon sme dali viac gólov, tri body z Popradu si ceníme.“

HK Poprad – HK Nitra 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
góly: 49. Kurali – 7. L. Novák, 36. Lelkeš, 60. Tománek.
vylúčení: 6:6,
presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0,
rozhodovali: Lokšík, Novák – Korba, Rovenský,
1711 divákov

Poprad-Nitra
1
Galéria
Hokej Poprad-Nitra 9.2.2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM