Martin Sýkora Futbal

Poprad s prvou ligovou prehrou: Podľahol v Bardejove po spornej penalte

Popradskí futbalisti podľahli na horúcom bardejovskom trávniku najtesnejším rozdielom po úspešne premenenej penalte. Stále však v tejto sezóne nedostali gól z hry.

Ilustračný obrázok k článku Poprad s prvou ligovou prehrou: Podľahol v Bardejove po spornej penalte
Foto: Peter Handzuš

Podtatranskí futbalisti cestovali na horúci bardejovský trávnik ako líder druholigovej tabuľky. Sympatický futbalový prejav však na body nestačil. Poprad prvý krát v tejto sezóne prehral. Bardejov zvíťazil po úspešne premenenom pokutovom kope Hamuľaka, ktorému predchádzalo diskutabilné rozhodnutie hlavného rozhodcu Straku. FK Poprad nestrelil gól, aj preto sa pod Tatry vrátil bez bodov a s nulou v kolónke zaznamenaných gó­lov.

Partizán Bardejov – FK Poprad 1:0 (1:0)
Gól: 27. Hamuľak (z 11 m). Rozhodoval: Straka, ŽK: Grohoľ, Gmitter – Maťaš, Kica, Šuľa, Kopúnek. 1262 divákov.

Partizán Bardejov: Gmitter – Berežný, Jacko, Grohoľ (88. Patarocha), Belunek, Macej, Andraščík, Gruca (85. Szczepanski), Pangrác-Piter, Hamuľak, Staško (83. Verčimák)
FK Poprad: Malec – Hatok (31. Jančo), Hric, Palša, Kica, Kopúnek (78. Dubec), Maťaš, Medak, Horodník, Kukoľ, Holiš

Stanislav Šesták, asistent trénera FK Poprad: „Hoci sme boli hostia, tak sme hrali futbal, ktorý nebol založený iba na rýchlych protiútokoch. Za stavu 0:0 sme mali veľkú šancu, ktorú sme nepremenili a vzápätí sme dostali po faule na nášho hráča a následnej penalte gól. Sme smutní a sklamaní, že sme tu prehrali. Mali sme v druhom polčase šance, ale domácich podržal brankár. Sme sklamaní z výsledku, z vedenia zápasu, rozhodca si zápas neukontroloval. Druhým polčas, to už nebol futbal, ale basketbal. Myslím si, že ani pán tréner Bardejova nemôže povedať, že vyhrali lepšie mužstvo – vyhral tím, ktorý dal gól.“

Ryszard Kuźma, tréner Partizána Bardejov: „Sme veľmi spokojní, že sme zápas vyhrali. V prvom polčase to bol dobrý zápas. Bolo vidieť, že oba celky chcú vyhrať, majú svoj štýl. Boli sme lepší, lebo sme využili jedinú možnosť, ktorú sme mali. Gól akoby nadiktoval vývoj druhej polovice. Vedeli sme, že silný Poprad bude chcieť streliť gól a vyrovnať, ale boli sme na to pripravení. Myslím, že tieto dve mužstvá radi hrajú proti sebe, čo bolo vidieť aj na atmosfére.“

Zdroj: Facebook
Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM