Ľubomír Hudačko Správy

Poprad sa ňou pýši právom: Unikátna škola v Poprade môže byť Stavbou roka 2022

Škola predstavuje unikátny komplex školy s viacerými športoviskami a internátom, ktorým sa podarilo vytvoriť jedinečné podmienky pre výchovu a vzdelávanie.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa ňou pýši právom: Unikátna škola v Poprade môže byť Stavbou roka 2022
6
Galéria

Začal ďalší ročník celoštátnej verejnej súťaže realizovaných stavieb na Slovensku Stavba roka, ktorá začala svoju tradíciu ešte v roku 1995. Prešovský samosprávny kraj o tom informuje na sociálnej sieti.

„Tento rok v nej má svoje horúce želiezko aj PSK – unikátnu Strednú športovú školu v Poprade, ktorú v školskom roku 2022/2023 odovzdal do užívania a ihneď pritiahla pozornosť širokej verejnosti aj odborníkov,“ pripomína ďalej PSK.

Unikátny komplex

Active Zone – SŠŠ Poprad predstavuje unikátny komplex školy s viacerými športoviskami a internátom, ktorým sa podarilo vytvoriť jedinečné podmienky pre výchovu a vzdelávanie nadaných športovcov.

„Ide o moderný nadštandardne vybavený areál, pripravený poskytnúť veľmi solídne zázemie i mládežníckym reprezentáciám v mnohých druhoch športu, vrátane hokeja. Stavba má aj celospoločenský význam s vplyvom na budúcnosť mládežníckeho športu regionálneho i nadregionálneho významu,“ vysvetlila ďalej župa.

Za jeho architektonickým riešením stoja architekti Miloslav Dulík a Branislav Rzyman, hlavným zhotoviteľom je Keraming. Škola sa uchádza tiež aj o Cenu verejnosti. Hlasovať za ňu sa môže až do 19. marca.

Objektívom: Športová škola v Poprade môže byť stavbou roka 2022
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM