Monika Vengrínová Rôzne

Poprad sa obracia na obyvateľov a to kvôli hlodavcom: 4 veci, ktoré určite nerobte!

Myši, potkany, či iné hlodavce možno vidieť na sídliskách, v okolí domov, či napríklad i vo verejnej kanalizácii. Mesto v týchto dňoch odštartovalo boj proti hlodavcom a rozhodlo sa obrátiť aj na ľudí. Popradčania, tieto štyri veci určite nerobte!

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa obracia na obyvateľov a to kvôli hlodavcom: 4 veci, ktoré určite nerobte!
Zdroj: TASR

Poprad sa rozhodol obrátiť na obyvateľov a to kvôli hlodavcom. Radnica ľuďom radí, na aké veci si treba dať bacha.

„K zvýšenému výskytu hlodavcov môže prispievať spôsob likvidácie potravín a to vylievaním zvyškov jedál do WC, vyhadzovaním potravín do zberných nádob, mimo zberných nádob – vytváraním skládok, kŕmenie psov a mačiek na verejných priestranstvách, v okolí bytových domov, pivniciach a suterénoch,“ upozorňuje mestský web.

Do boja proti živočíšnym škodcom sa pustilo mesto Poprad v pondelok 12.októbra, pričom deratizácia bude verejnej kanalizácie na území mesta bude prebiehať až do 23.októbra. K zvýšeniu efektu vykonávaných deratizačných opatrení prispieva vykonávanie deratizácie pravidelne a v zosúladených termínoch, čo vedie k celoplošnému zásahu.

„Na základe toho žiadame povinné osoby vykonať deratizačné opatrenia v objektoch a zariadeniach, ktoré majú vo svojom vlastníctve alebo správe, v termíne zosúladenom s vykonávaním deratizácie verejnej kanalizácie, aby sa podporil efekt vykonaných prác,“ dodalo mesto.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM