Monika Vengrínová Kultúra

Poprad sa opäť premení na Taliansko: Už teraz sa tešme na TIETO lákadlá...

Už po tretí raz sa centrum Popradu stane dejiskom netradičného a čoraz väčšmi obľúbeného festivalu Viva Italia. 18.až 22.júna bude Poprad rozvoniavať a chutiť pravou talianskou pizzou, syrmi, cestovinami, olejmi či vínami. Chýbať nebude kvalitná hudba, atrakcie pre deti, párty či zaujímavá výstava.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa opäť premení na Taliansko: Už teraz sa tešme na TIETO lákadlá...
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Každý rok sa snažíme návštevníkom ponúknuť originálny program. Som rád, že stále pribúdajú aj noví talianski vystavovatelia. Kým budú rodičia v enogastrono­mických stanoch ochutnávať špeciality viac ako dvadsiatich producentov z Toskánska, Marky, Benátska, Furlansko-Júlskych Benátok a Kampánie, deti sa vyšantia v zábavnom parku. Majstri pizziari zo známej školy Scuola Italiana Pizzaioli budú priamo vo svojich stanoch návštevníkov učiť, ako pripraviť pravú taliansku pizzu a každý účastník tohto minikurzu dostane symbolický certifikát,“ vymenúva Fabio Bortolini, člen predsedníctva občianskeho združenia Pre mesto, ktoré festival Viva Italia už tradične organizuje.

V rámci bohatého kultúrneho programu vystúpia aj sólisti Opery SND súrodenci Babjakovci a ich hostia, hrať bude svetoznámy taliansky gitarista Ruggero Robin v netradičnom duete s populárnym Petrom Cmoríkom, vystúpi veselá, novovytvorená slovensko-talianska hudobná formácia Salix Nel Granaio, ktorá bude mať v Poprade svoju premiéru. V Tatranskej galérii sa ako sprievodné podujatie uskutoční jedinečná Prosecco párty s talianskou disco zábavou v štýle osemdesiatych rokov a milovníkov fotografie iste poteší výstava známeho dokumentaristu Daniella Pellegriniho Svet očami Taliana.

Tretí ročník festivalu Viva Italia ozvláštni aj súťaž miestnych kaviarní "Espresso Italiano Poprad Award“, ktorá potrvá až do septembra a street art live performácie mladých umelcov v Tatranskej galérii. „Minulý rok sa na festivale zúčastnilo desaťtisíc návštevníkov, no veríme, že toto leto sa nám do centra Popradu podarí prilákať ešte viac ľudí. V rámci programu sme pre verejnosť pripravili aj ďalšie prekvapenia, o ktorých už čoskoro budeme informovať,“ uviedol Bortolini. Záštitu nad festivalom Viva Italia prevzala Taliansko-slovenská obchodná komora a Veľvyslanectvo Talianskej republiky. Je súčasťou programu Dolce Vitaj, júnového talianskeho festivalu na Slovensku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM