Peter Handzuš Hokej Šport

Poprad sa raduje: Kamzíci vyhrali v Košiciach aj druhý štvrťfinálový zápas

To, čomu verili len skalní fanúšikovia popradského hokeja, sa stalo skutočnosťou. Kamzíci sa z Košíc vracajú s dvoma výhrami!

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa raduje: Kamzíci vyhrali v Košiciach aj druhý štvrťfinálový zápas
23
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Košičania nastúpili do zápasu s cieľom vyrovnať sériu a v ich formáciách došlo k viacerým zmenám. Obranca Pulli nastúpil namiesto Pretnara, do zostavy sa nezmestil Kafka, trinásty útočník bol Žitný. Popradčania víťaznú zostavu nezmenili.

Úvod prvej tretiny priniesol taktickú bitku, postupne sa však tímy viac dostávali pred brankárov a pribudlo aj šancí. Hostia mali v 6. a 8. minúte dve presilovky a hoci viackrát roztočili „kolotoč“ okolo brankára Habala, viac než sľubnú príležitosť Millera nevyťažili. Košičania sa snažili o úvodný gól, no brankár Popradu Vošvrda bol veľkou prekážkou. Efektným „semaforom“ zmaril strelu Šedivého, zneškodnil viacero košických striel v oslabení v 15. minúte a vychytal aj Nagya v jeho typickej pozícii medzi kruhmi.

Podobný obraz hry priniesla aj druhá časť. Košičania v nej hrali tri presilovky, v ktorých si viackrát vytvorili tlak, ale hostia opäť predviedli mimoriadnu obetavosť. Zblokovali viaceré strely Košičanov, no bezgólový stav po dvoch tretinách bol veľkou zásluhou oboch brankárov. Košický Habal sa v druhej časti vyznamenal najmä po úniku Bondru.

V 46. minúte nezmenila bezgólové skóre ani strela Šedivého, pred košickou bránkou neuspel Macík. V tretej časti sa hralo viac pred Vošvrdom, pribudlo ostrejších zákrokov a oba tímy si udržali vysoké nasadenie. Dlhé čakanie na gól sa skončilo v 56. minúte, keď na radosť skupiny fanúšikov hostí skóroval Belluš. Radosť Popradu však mala iba 8-sekundové trvanie, keďže z okamžitého protiútoku vyrovnal Nagy – 1:1. V riadnom hracom čase už gól nepadol, hoci po viacerých strelách boli k nemu bližšie Košičania.

V predĺžení zmaril brankár Vošvrda sľubnú príležitosť Sujovi. V 65. minúte rozhodol o výhre hostí obranca Erving, ktorý prestrelil Habala.

Roman Šimíček, tréner HC Košice: „Po prvom zápase sme si v kabíne povedali ostré slová o tom, že musíme byť dôraznejší. V tom sme sa aj zlepšili, ale nestačilo to. Momentálne sme vo veľmi ťažkej situácii. Musíme sa zdvihnúť a motivovať sa tak, aby sme zvládli oba zápasy v Poprade. O žiadnom peknom hokeji to nebude, ale o tom, kto bude mať väčšie srdce. Ten bude vyhrávať. Dnes sme dali do hry viac srdca než v prvom zápase, ale bolo to málo. K Lacovi (Nagyovi) sa musí gólovo pridať aj niekto ďalší. Z Popradu sa chceme vrátiť za stavu 2:2.“

Roman Stantien, tréner HK Poprad: „Vedeli sme, že Košičania na nás "vyletia“, a aj sme sa na to prichystali. Prvú tretinu sme ustáli, hoci domáci hrali výborne, dohrávali súboje. Opäť nás podržal brankár, ale aj obranná hra. To je to, čo v play off rozhoduje. Mali sme srdiečko, blokovali sme strely a verili sme vo víťazstvo. Po inkasovanom góle sa ukázala morálna sila nášho tímu. V predĺžení sme cítili, že Košice majú rešpekt. Mali sme aj viac šťastia."

Vladislav Habal, brankár HC Košice: „Dnes sme mali veľa príležitostí rozhodnúť zápas, ale nevyužili sme ich. Mali sme aj veľa presiloviek, tie však hráme katastrofálne. Do Popradu ideme vyhrať oba zápasy.“

Martin Belluš, útočník HK Poprad, strelec gólu na 0:1: „Sme veľmi radi za toto víťazstvo. Je to až neuveriteľný pocit a máme veľkú radosť, že sme v Košiciach vybojovali oba zápasy. Poctivo sme bránili, čakali sme na chyby súpera a doviedli sme to do víťazného konca.“

HC Košice – HK Poprad 1:2 pp (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)
Góly: 56. Nagy (Koch, Slovák) – 56. Belluš (Karalahti), 65. Erving (Salija). Rozhodovali: Štefik, Stano – Rojík, Gajan, vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5707 divákov.
/stav série: 0:2/

HC Košice: Habal – Slovák, Koch, Derljuk, Šedivý, Čížek, Dudáš, Pulli – Sýkora, Brophey, Nagy – Spilar, Suja, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Klíma, Lušňák – Žitný

HK Poprad: Vošvrda – Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Erving, Salija, Karalahti – Svitana, Mlynarovič, Bondra – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM