Monika Vengrínová Rôzne

Poprad sa stal svedkom prvého sneženia, pozrite si zimné obrázky z mesta!

Tento rok si Perinbaba trošku prispala, na druhej strane si to načasovala skutočne symbolicky. Prvej snehovej nádielky sa Popradčania dočkali presne na Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Poprad sa stal svedkom prvého sneženia, pozrite si zimné obrázky z mesta!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšiu radosť zo snehu majú už tradične deti, najmenej sa tešia vodiči, ktorých čaká odhadzovanie a odhŕňanie, ale i previerka nervov.

Sneh je však predovšetkým o lyžovačkách, sánkovačkách, stavaní snehuliakov. Zimné radovánky tak dnešným dňom môžu začať i v Poprade.

Pred typicky zimným počasím sa však musíme mať aj na pozore. Meteorológovia pre náš okres dokonca vydali výstrahu prvého a aj druhého stupňa. Tá prvá platí pre snehové jazyky a záveje. „V okrese Poprad sa očakáva miestami tvorba snehových jazykov a závejov. Tá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ píše sa na stránke SHMÚ.

O stupeň vyššie varovanie platí pre poriadne vetrisko. „Na hrebeňoch hôr sa očakáva miestami výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 25 – 35 m/s,“ zdvíhajú varovný prst meteorológovia. Predpokladaná rýchlosť vetra je pre dané ročné obdobie a oblasť nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

prvý sneh zima 2013
12
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM